Uitstroom van bitcoin bij beurzen duidt op vertrouwen van hodlers, zegt analist

Het aantal bitcoin dat wordt bewaard op gecentraliseerde cryptobeurzen is in augustus met 4,1% gedaald, een signaal dat zou kunnen duiden op verhoogd vertrouwen van investeerders in bitcoin.

Volgens gegevens van CryptoQuant hebben centrale cryptobeurzen aan het einde van augustus 2.010.346 bitcoin in bewaring, een afname van 86.305 ten opzichte van het begin van de maand. Dit is het laagste reserve niveau sinds januari 2018.

De afnemende bitcoinvoorraad op beurzen suggereert dat er vertrouwen is van lange termijn investeerders, en dat het is te interpreteren handelaren wachten op meer gunstige marktomstandigheden voordat ze verkooporders uitvoeren.

“De aanzienlijke overdracht van bitcoin van beursplatforms naar veilige cold wallets benadrukt het vertrouwen van hodlers,” zegt Adam Mourad, data-analist bij CryptoQuant, tegenover The Block.

Mourad voegt eraan toe dat de uitstroom een strategische route is die bepaalde investeerders hebben gekozen om hun bitcoin weg te halen bij beurzen.

“Deze manoeuvre is op te vatten als een poging om hun geïnvesteerde kapitaal te beschermen tegen de aanhoudende marktonrust,” zo stelt hij, wijzend op een aanzienlijke uitstroom van BTC die samenvalt met de positieve prijsontwikkeling nadat een Amerikaanse rechtbank dinsdag in het voordeel van Grayscale heeft beslist.

“Observaties na de prijssprong tonen aan dat meer dan 20.000 Bitcoins uit beurzen zijn overgeboekt naar cold wallets,” licht hij toe. Volgens de analist denken investeerders dat de markt nog steeds in een correctiefase zit. Hij voegt er aan toe dat de actie “een geloof in de blijvende waarde van bitcoin” betekent.

Na zijn recente uitbraak schommelt bitcoin rond een “kritieke testfase”. De grootste cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie daalde in de afgelopen 24 uur met 2% tot $26.370 volgens CoinGecko.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...