VanEck en 21Shares gaan door met gewijzigde Ethereum ETF aanvragen

1652 totale weergaven

Vermogensbeheerders VanEck en 21Shares hebben hun gewijzigde S-1 registratieformulieren voor Ethereum ETF’s opnieuw ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten.

Laatste fase voor mogelijke notering

De gewijzigde S-1 formulieren, ingediend op 8 juli, vormen de laatste stap voor de goedkeuring door de SEC, waardoor de producten genoteerd kunnen worden op Amerikaanse beurzen. Hoewel er geen specifieke lanceerdatum is genoemd, suggereren experts dat de ETF’s binnen enkele weken genoteerd zouden kunnen worden.

Bloomberg-analist geeft commentaar op de voortgang

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas beschreef de amendementen als “de bal terugleggen bij de SEC”. De wijzigingen werden aangebracht nadat de SEC de formulieren vorige week terugstuurde naar emittenten met het verzoek om ze opnieuw in te dienen voor 8 juli.

Verwachte goedkeuring SEC

SEC voorzitter Gary Gensler zei dat Ethereum ETF noteringen misschien pas in september zullen plaatsvinden, maar verzekerde dat het proces soepel verloopt. De goedkeuring hangt af van de volledige openbaarmaking door de vermogensbeheerders in hun registratieverklaringen.

Reactie van de markt en vooruitzichten

De markt houdt de beslissing van de SEC nauwlettend in de gaten, wat de marktprestaties van Ethereum aanzienlijk zou kunnen beïnvloeden. Ondertussen zorgen de Solana ETF aanvragen van VanEck en 21Shares ook voor opwinding, met verwachte deadlines medio maart 2025.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....