VanEck lanceert Bitcoin ETN bij Euronext in Amsterdam en Parijs

VanEck lanceert een nieuw financieel product rondom bitcoin: VanEck Vectors Bitcoin ETN komt naar de beurs in Amsterdam en Parijs.

Een ETN staat voor exchange-traded note. Dit een financieel product dat wordt gedekt met een bankgarantie. Een bank uit Liechtenstein genaamd Bank Frick is de partner van VanEck.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit soort dingen zijn interessant voor handelaren op traditionele beurzen, dit soort producten komen in dat circuit veel voor. De naam Van Eck komt uit Nederland, maar het gaat hier om de assetmanager uit New York.

Naast bitcoin biedt VanEck hetzelfde product aan voor ether.

VanEck en bitcoin

VanEck is al jaren bezig met verschillende financiële producten rondom bitcoin. Het bedrijf probeert in Amerika een bitcoin exchange-traded fund langs de keuring van de toezichthouder te krijgen, maar krijgt tot nu toe geen groen licht.

Een ETN geeft investeerders blootstelling aan de prijs van BTC. Maar wanneer je de beurs op gaat en een aandeeltje koopt ga je niet met eigen bitcoin naar huis. Het is een constructie voor mensen die wél mee willen doen met de prijsactie, maar niets te maken willen hebben met de onderliggende asset.

Martijn Rozemuller, directeur van VanEck Europe, geeft uitleg: ”Bitcoin en ethereum hebben zich bewezen als twee grootste markten in de wereld van cryptocurrency’s.” Rozemuller noemt onder andere het feit dat de cryptomarkt minder verbonden is aan andere markten als belangrijk punt.

Rozemuller: ”Het biedt de kans om je investeringsportfolio te diversifiëren.”

Een soortgelijke ETN is al genoteerd aan de Deutsche Börse in Duitsland. Ook biedt het bedrijf investeerders in Europa een bijzonder optie aan: via de VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF kun je blootstelling krijgen aan verschillende bedrijven uit de industrie.

Dit fonds is gericht op bedrijven die direct of indirect veel met bitcoin te maken hebben.

VanEck is het schoolvoorbeeld van een traditioneel bedrijf dat rondom bitcoin diensten aanbiedt waar zij bekend mee zijn.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...