VanEck lanceert miljoenen fonds voor crypto startups – wat betekent dit voor toekomst crypto?

333 totale weergaven
VanEck lanceert miljoenen fonds voor crypto startups – wat betekent dit voor toekomst crypto? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Op 3 oktober 2024 heeft een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld de lancering van een nieuw investeringsfonds aangekondigd. De fonds van maar liefst $ 30 miljoen is gericht op fintech, crypto, en AI-startups maakt VanEck een van de belangrijke speler die innovatie in de technologische en financiële sector wil stimuleren. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de toekomst van crypto, en waarom is deze ontwikkeling zo belangrijk voor zowel startups als de bredere cryptomarkt?

Wat houdt het VanEck fonds in?

Het nieuwe VanEck fonds is opgezet met een specifieke focus op het ondersteunen van opkomende bedrijven in drie snelgroeiende sectoren: fintech, crypto, en kunstmatige intelligentie (AI).

Ondanks de volatiliteit laat VanEck hiermee duidelijk zien dat het vertrouwen heeft in de toekomst van de crypto-industrie. Het bedrijf blijft investeren in de kerntechnologieën die de basis vormen van het cryptosysteem, zoals blockchain en gedecentraliseerde netwerken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Hoe beïnvloedt dit de crypto startup scene?

Voor veel crypto startups kan toegang tot financiering een groot struikelblok zijn. Traditionele investeerders zijn vaak terughoudend vanwege de complexiteit en risico’s die gepaard gaan met blockchaintechnologie. Dit maakt het voor innovatieve bedrijven moeilijk om hun projecten van de grond te krijgen, hoewel ze soms baanbrekende ideeën hebben.

VanEck’s fonds kan deze barrières doorbreken. Startups die eerder moeite hadden om investeerders aan te trekken, krijgen nu een kans om hun visie werkelijkheid te maken met steun van een gerenommeerd investeringsbedrijf. Deze injectie van kapitaal en vertrouwen heeft het potentieel om de innovatie in de cryptosector aanzienlijk te versnellen.

Bovendien zal het succes van deze fonds waarschijnlijk andere institutionele beleggers aanmoedigen om ook in de cryptosector te stappen. Dit kan resulteren in een domino-effect waarbij er steeds meer kapitaal beschikbaar wordt gemaakt voor andere blockchain- en cryptoprojecten.

Invloed op de bredere cryptomarkt

De groei van crypto startups is cruciaal voor de toekomst van de cryptosector. Hierbij spelen jonge bedrijven absoluut een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe technologieën, zoals gedecentraliseerde financiële systemen (DeFi), NFT’s en meer efficiënte blockchain protocollen. 

Fondsen zoals VanEck zorgen ervoor dat startups zich volledig kunnen richten op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen zonder dat ze zich voortdurend zorgen hoeven te maken over hun financiële situatie. De bredere cryptomarkt zou dan ook op verschillende manieren kunnen profiteren van een toename in investeringen in startups.

De onderstaande grafiek toont de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt in het afgelopen jaar. Het laat zien hoe de markt is blijven groeien, ondanks volatiliteit en de introductie van startup projecten:

Totale <a href=
Market Cap Cryptomarkt 2023/2024 - Bron: TradingView" width="750" height="501" /> Totale Market Cap Cryptomarkt 2023/2024 – Bron: TradingView

Allereerst kan meer innovatie leiden tot verbeterde blockchaintechnologieën, die efficiënter, sneller en veiliger zijn. Dit is essentieel om het vertrouwen van het publiek en grote financiële instellingen te vergroten.

Daarnaast kunnen nieuwe producten en diensten die door deze startups worden ontwikkeld, de adoptie van crypto door het grote publiek versnellen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijkere wallets, nieuwe vormen van digitale activa of verbeterde manieren om transacties uit te voeren op blockchain netwerken. Elk van deze ontwikkelingen kan de algehele acceptatie en het gebruik van cryptocurrency’s stimuleren, wat op zijn beurt leidt tot een bredere vraag naar digitale valuta’s en blockchain oplossingen.

Risico’s en kansen

Hoewel het nieuwe fonds van VanEck een positieve ontwikkeling is, zijn er ook risico’s. De cryptomarkt blijft volatiel en onvoorspelbaar. Zelfs met nieuwe financieringen kunnen startups mislukken als hun product niet op de markt aansluit of als ze worden ingehaald door andere technologieën. Toch zijn de kansen groot voor degenen die succesvol weten te navigeren in dit snel veranderende landschap.

Voor investeerders biedt dit fonds een interessante kans. Ze kunnen vroeg instappen in veelbelovende crypto projecten die mogelijk de volgende grote doorbraak worden in de industrie. Maar zoals met elke investering, moeten beleggers zich bewust zijn van de risico’s en hun portefeuille goed diversifiëren. Voor investeerder die liever investeren in projecten met potentiële kortetermijnrendementen, raden we projecten aan die zich in de presale fase bevinden, zoals Pepe Unchained en Flockerz.

Pepe Unchained ($PEPU)

De presale van Pepe Unchained ($PEPU) is een van de meeste populaire presales van dit moment. Het heeft zijn populariteit te danken aan de introductie van zijn Layer-2 technologie. 

Hiermee heeft kan het project transacties op een snelle en efficiënte manier aanleveren. De $PEPU token drijft het hele ecosysteem aan en heeft ook een van de beste stakings programma’s.

Pepe Unchained ($PEPU) presale

Niet alleen kun je als investeerde de $PEPU token voor een mooie lage prijs van $ 0.00995 tijdens de presale fase aanschaffen, ook je passief inkomen genereren door deze na het aanschaffen gelijk te staken en te holden.

Grijp nu je kans en wordt onderdeel van een van de meest veelbelovende meme coin projecten van dit moment.

Flockerz ($FLOCK)

De eerste Vote-To-Earn meme coin in zijn soort waarbij de investeerder het lot bepaald van het project. Het project is hiermee dan ook volledig gericht op het ontwikkelen van de $FLOCK community.

Holder hebben de macht om deze community te laten groeien en kunnen niet alleen beloningen verdienen door hun stem uit te brengen, maar ook door tokens tijden de presale aan te schaffen en staken.

Flockerz ($FLOCK) presale

Deze schaf je nu aan tijdens de komende 2 dagen ook voor een lage prijs van  $ 0.0057469. Binnen de kortste keren zal de token prijs in een volgende fase gaan stijgen, dus weer er snel bij.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
Flockerzpepe unchained

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...