VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures

VanEck wil een nieuw bitcoinfonds oprichten. De fondsmanager heeft een nieuwe aanvraag gedaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het gaat om het VanEck Gold and Bitcoin Strategy ETF. Zoals de naam al doet vermoeden zitten er twee zaken in het fonds: goud en bitcoin (BTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VanEck wil onder andere aan de slag met bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Er is géén echte bitcoin mee gemoeid. Het fonds maakt alleen gebruik van derivaten en zal niet zelf overgaan tot het kopen van BTC.

Het fonds wordt actief gemanaged. Dat betekent dat VanEck zal gaan schuiven met de allocatie van het fonds.

Naast goud en bitcoin futures wil VanEck nog meer doen met het fonds. In de aanvraag wordt duidelijk dat ze ook aan de slag willen met op de beurs verhandelde goudfuturescontracten, bitcoin-futurescontracten (“Bitcoin-futures”), op de beurs verhandelde en over-the-counter (“OTC”) goudgekoppelde instrumenten en gepoolde beleggingsvehikels, inclusief op de beurs verhandelde producten (“ETP’s”) die blootstelling bieden aan goud en/of bitcoin.

Kortom: VanEck wil een financieel product op de markt brengen dat meelift op de industrie rondom bitcoin en goud.

Lees meer over:
SECVanEck

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...