SEC keurt VanEck bitcoin spot ETF af

SEC keurt VanEck bitcoin spot ETF af

De aanvraag van VanEck voor een nieuw bitcoinfonds is afgekeurd. Het bedrijf wilde een bitcoin exchange-traded fund (ETF) starten met bitcoin als onderpand.

Recentelijk werden verschillende bitcoin ETF's goedgekeurd in de Verenigde Staten, maar deze zijn allemaal gebaseerd op futures. Uit het voorstel van VanEck blijkt dat zij echte bitcoin in kas wilde hebben voor hun fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC) achten de markt van bitcoin echter nog niet klaar voor een spotmarkt ETF. Tegelijkertijd worden in andere delen van de wereld ook dit soort producten opgezet, met of zonder goedkeuring in de VS.

Het draaiboek voor een fonds gebaseerd op futures in de VS is wel bekend. Dat geldt echter nog nog niet voor fondsen waar ook daadwerkelijk bitcoin voor wordt gekocht. Er zijn overigens wel al bedrijven in Amerika die een fonds met echte bitcoin aanbieden. Sterker nog: het grootste bitcoinfonds ter wereld komt uit de VS. Het Grayscale Bitcoin Trust heeft 654,600 BTC (!) in kas.

Dit is echter een ander soort constructie dan een ETF. Dat zit hem met name in het kostenplaatje. Niet voor niets wil Grayscale in 2022 zelf ook hun fonds ombouwen naar een ETF.

Speculanten lijken voorlopig nog even te moeten wachten voordat ze aandelen kunnen kopen in dit soort specifieke fondsen. In de tussentijd kun je op tal van andere manieren gewoon echte bitcoin kopen als je dat wil, zonder gekke financiële producten.

Lees meer over:
Bitcoin SEC VanEck

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties