Vanguard investeert $561 miljoen in Riot Blockchain en Marathon Digital

Vanguard Group heeft zijn ogen weer gericht op de bitcoin mining industrie. Het heeft meer dan $561 miljoen geïnvesteerd in twee bedrijven.

Mining aandelen

Vanguard is een grote jongen in de financiële markt. Het beheert $7,2 biljoen aan activa, omgeschreven ook wel $7.200 miljard.

Ze hebben nu aandelen ingekocht van Marathon Digital en Riot Platforms. Om precies te zijn gaat het om 17,5 miljoen aandelen van Marathon Digital, een stijging van 60% ten opzichte van de vorige positie.

Gezien de huidige aandelenkoers van Marathon van $16,03 per aandeel, kunnen we stellen dat de waarde van de investering op zo'n $280 miljoen neerkomt. Daarmee is het direct ook de grootste aandeelhouder van Marathon Digital.

Maar daar stopt Vanguard niet. Ook kocht het 17,9 miljoen aandelen van Riot Blockchain. Dat is een toename van 18% ten opzichte van het vorige belang in de miner. Deze extra investering is meer dan $281 miljoen waard. De vermogensbeheerder heeft daardoor nu 10% van de aandelen van Riot Blockchain in bezit.

Tel je deze bedragen bij elkaar op, en we kunnen stellen dat Vanguard nu $561 miljoen extra blootstelling heeft aan de bitcoin sector.

Andere grote giganten, zoals BlackRock en Fidelity, hebben onlangs ook hun interesse in bitcoin weer getoond. Ze kwamen allebei met een eigen aanvraag voor een bitcoin spot ETF op de proppen. BlackRock is overigens de tweede grootste investeerder in Marathon Digital.

De waarde van miningaandelen schieten sinds januari dit jaar door het dak. De top 9 steeg dit kalenderjaar gemiddeld al meer dan 257%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining