Verkocht het SpaceX van Elon Musk voor 373 miljoen dollar aan bitcoin?

586 totale weergaven

De bitcoin koers is in de nacht van donderdag op vrijdag 8 procent van zijn waarde verloren in 10 minuten tijd. Volgens sommige mensen hebben we die daling te danken aan het SpaceX van Elon Musk, dat voor ruim 373 miljoen dollar aan bitcoin verkocht zou hebben. We kunnen niets met zekerheid zeggen, omdat SpaceX geen beursgenoteerd bedrijf is, maar het lijkt er niet op dat ze hun bitcoin verkocht hebben.

SpaceX en bitcoin

Volgens de Wall Street Journal heeft SpaceX voor een totaal van 373 miljoen dollar afgeschreven op hun bitcoin in 2022 en 2021. Dat betekent dat de waarde van hun bitcoin gedaald is op de balans en de nieuwe marktwaarde reflecteert; maar niet dat SpaceX ook daadwerkelijk hun bitcoin verkocht heeft.

Het kan heel goed zijn dat ze hun bitcoin nog altijd aanhouden. Overigens weet de Wall Street Journal ook dat SpaceX een deel van de bitcoin verkocht heeft, maar niet hoeveel en wanneer ze dat deden.

Wat het bijzonder maakt dat de Wall Street Journal deze informatie heeft is dat SpaceX een gesloten (privaat) bedrijf is. SpaceX hoeft geen financiële data te publiceren of delen en lijkt dat nu toch gedaan te hebben.

Het is interessant om een inkijkje te krijgen in de financiële huishouding van SpaceX, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of het bedrijf van Elon Musk alle bitcoin verkocht heeft.

Is dit de reden voor de daling van bitcoin?

Sommige mensen roepen dat dit de reden is voor de daling van bitcoin, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. SpaceX is niet zo belangrijk voor bitcoin en de 373 miljoen dollar die ze volgens sommigen verkocht hadden, wat niet waar lijkt te zijn, zou niet voldoende moeten zijn om de bitcoin koers zo ver omlaag te duwen.

Je zou dan ook verwachten dat de aankondiging van MicroStrategy om voor ruim 700 miljoen dollar aan aandelen te verkopen, om dat kapitaal vervolgens te gebruiken om bitcoin te kopen, voor een grotere stijging zou zorgen.

Dat is niet het geval, waardoor de dalingen van afgelopen nacht eerder het gevolg lijken van de macro-economische omstandigheden. Die beginnen ook op de traditionele markten te drukken. Onder andere de Nasdaq 100 en de S&P 500 hebben een paar lastige dagen achter de rug.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....