Verkopers uitgeput, bitcoin kan weer stijgen

7119 totale weergaven
Bitcoin volgt de voorspelde route: Tijd om in te stappen?

Als we het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan zijn de verkopers op dit moment uitgeput en kunnen we binnenkort aan de “opluchtingsrally” beginnen. De enorme verliezen die handelaren maakten, betekenen volgens Santiment dat bitcoin rond de bodem moet zitten en dat stijgingen op de loer liggen.

Juni was een drama voor bitcoin

De maand juni was in ieder geval een drama voor bitcoin met een daling van 7% naar 59.500 dollar. Veel andere cryptocurrency’s volgden het voorbeeld van de grootste munt van de markt.

In totaal verloor de industrie ongeveer 400 miljard dollar aan market cap sinds de piek van 2,5 biljoen en de dieptepunten van afgelopen maand.

Analist en CryptoQuant auteur Minkyu Woo had een vergelijkbare reden om optimistisch te zijn. Hij claimt in een publicatie van 1 juli namelijk dat de verkopers uitgeput zijn.

Hij vond een samenhang tussen de uitstromen van Tether bij de beurzen en de bitcoin koers. Na een grote piek in de uitstromen nam volgens hem ieder keer de verkoopdruk af en kon de bitcoin koers stijgen.

Zodoende moeten we binnenkort weer beginnen met stijgen, zo is zijn overtuiging.

$63.000 is lastige horde voor bitcoin

Vooralsnog blijkt de bitcoin koers van 63.000 dollar een lastige horde voor de digitale munt. Het is natuurlijk mooi dat bitcoin is opgesprongen van het lokale dieptepunt van 58.400 dollar, maar nu moeten de bulls wel doorzetten.

Anders zak je zo weer terug naar beneden. Dat de verkopers opgedroogd zijn, betekent natuurlijk niet meteen dat er weer voldoende kopers zijn voor nieuwe stijgingen.

Wat dat betreft kan het zomaar zijn dat we nog even zijwaarts handelen met bitcoin.

image

Een positief signaal voor deze week is dat de ETF-stromen met +129 miljoen dollar weer positief begonnen zijn deze week. Dat wijst in ieder geval op wat institutionele vraag naar bitcoin.

Fidelity zag met 65 miljoen dollar de grootste instroom van de dag gisteren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd