Vermogensbeheerder Franklin over $1.560 miljard zoekt Bitcoin analist

Franklin Templeton is op zoek naar een analist en handelaar voor cryptocurrency's. De vermogensbeheerder heeft een aparte 'beleggingstak' opgericht die zich gaat focussen op de cryptomarkt.

Trader gezocht!

De fondsgroep uit San Mateo (California) heeft $1.560 miljard aan activa in beheer, volgens de getallen van eind juli. Vorig jaar namen ze de concurrent Legg Mason over, tevens een vermogensbeheerder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Franklin is op zoek naar een cryptotrader om transacties uit te voeren voor strategieën met "de grootste, meest liquide en verhandelbare crypto-activa." De vacature-post noemt namen zoals bitcoin en ether.

"De kwantitatieve trader (quant, red.) moet ook een mindset brengen om processen te automatiseren, en ook werken met ontwikkelaars om instrumenten te bouwen voor de groei van het platform."

Een van de andere vereisten is dat de handelaar kwantitatieve handelsstrategieën kan ontwikkelen.

Ook een analist gezocht

Het bedrijf is daarnaast ook op zoek naar een Crypto Research Analyst. Dit is een aparte vacature:

"Deze persoon zal de waarderingsmodellen ontwikkelen en onderhouden en portfolio-managers en hogere leidinggevenden op de hoogte van ontwikkelingen omtrent regulering (...) en het protocol."

"Van de analist wordt verwacht dat hij of zij ook helpt bij het ontwikkelen en beheren van nieuwe producten in de wereld van crypto-activa."

De trader zal lid worden van het Digital Asset Management Team van Franklin Templeton, terwijl de onderzoeksanalist wordt toegevoegd aan de divisie genaamd Crypto Asset Management.

Anthony Hardy, een analist van Franklin Templeton, schreef in maart nog in een blogpost over de zoektocht naar hedges tegen inflatie.

"Mijn mening is dat crypto zal blijven bestaan. Er zullen ongetwijfeld toekomstige bull- en bearmarkten zijn, maar naar mijn mening mogen we de technologische prestatie van het oplossen van digitale schaarste en de innovaties niet vergeten."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!