Via Coinbase kunnen Amerikanen direct Bitcoin ontvangen als salaris

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft een nieuwe feature aangekondigd. De komende weken introduceren ze de mogelijkheid voor klanten in de Verenigde Staten om hun salaris op Coinbase te laten storten. Vervolgens kan men dan nog makkelijker gebruik maken van het handelsplatform.

Bitcoin kopen met salaris

En dat ‘gebruik maken’ gaat verder dan alleen het aan- op verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Je kunt namelijk ook de Coinbase Card gebruiken als betaalpas. Of je kunt er ook voor kiezen om je salaris direct uitbetaald te krijgen in (bijvoorbeeld) Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De optie om gewoon Amerikaanse dollars aan te houden valt ook gewoon onder de mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen in je salaris in stablecoins uitbetaald te krijgen. Op sommige van deze tokens, zoals USDC en Dai, krijg je zelfs rente.

Een van de redenen waarom de beurs deze functie heeft ontwikkeld, is omdat ze naar eigen zeggen veel feedback krijgen van hun gebruikers dat de terugkerende overboekingen tijdrovend en onhandig zijn.

Met de Payroll-functie kan men tijd besparen en ook nog een rente krijgen op het geld dat wordt gestort bij Coinbase. Ook zijn de crypto-rewards binnen handbereik met de betaalkaart van het bedrijf. Daarnaast zijn er ook geen stortingskosten gemoeid van deze dienst.

Via Coinbase kunnen Amerikanen direct Bitcoin ontvangen als salaris

Vuur aan de schenen

Naar verluidt bieden ze deze nieuwe dienst inmiddels al bij een aantal bedrijven aan, waaronder Fortress Investment Group, M31 Capital, Nansen en SuperRare Labs.

Met deze move lijkt de beurs van Brian Armstrong new-kid-on-the-block en concurrent Strike achterna te gaan. Laatstgenoemde app van Jack Mallers opende enkele maanden geleden frontaal de aanval op Coinbase met commissievrije Bitcoin aankopen.

Ook is deze app al bezig met de payroll-functie en hebben ze al enkele grote namen die er naar verluidt gebruik van maken, zoals Tom Brady en Russell Okung.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase