‘Bitcoin wordt géén wettig betaalmiddel in Maleisië’, aldus vice-minister van Financiën

De vice-minister van Financiën van Maleisië maakt duidelijk dat de regering cryptocurrency’s niet als wettig betaalmiddel gaat beschouwen. Een aantal dagen geleden kwamen er geruchten naar buiten dat dit wel het geval zou kunnen zijn.

Maleisië

Het begon met berichten van een hooggeplaatste overheidsfunctionaris van het Maleisische ministerie van Communicatie. Hij opperde het idee om hetzelfde te doen als El Salvador door bitcoin als legal tender te omarmen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het parlement verduidelijkt nu dat dit allerminst gaat gebeuren is. “Bitcoin zal geen wettig betaalmiddel zijn in Maleisië”, aldus de Mohd Shahar Abdullah, vice-minister van Financiën

“Cryptocurrency’s zoals bitcoin zijn vanwege verschillende beperkingen niet geschikt voor gebruik als betaalmiddel.”

Volgens Abdullah zijn de volatiliteit en cyberaanvallen voorbeelden van beperkingen van bitcoin. Hij denkt ook niet dat bitcoin (en ethereum) een goed spaarmiddel is.

Voor sommigen zijn de argumenten “21 miljoen” en “het Lightning Netwerk” voldoende om de twijfels hierover weg te nemen.

Toch weer CBDC’s

Abdullah zei donderdag verder tegen het parlement:

“De groeiende technologie en het betalingslandschap hebben Bank Negara Malaysia (de centrale bank, red.) ertoe aangezet om het potentieel van … de Central Bank Digital Currency’s (CBDC) actief te beoordelen.”

In zo’n geval draait het toch weer uit op een centraal uitgegeven, niet-permissieloos en niet-privacyvriendelijk betaalsysteem. Dit is precies het tegenovergestelde van waarden die bitcoin aanhangt.

Net als bij Maleisië, gingen er ook geruchten dat Honduras geïnteresseerd zou zijn in een soortgelijke stap als ‘legal tender’. Ook het Centraal-Amerikaanse land reageerde op de geruchten, en gooide het over de boeg van CBDC’s.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws