Video onthult: Binance bestuurslid medische hulp geweigerd in Nigeria na aanhouding

558 totale weergaven
binance-onder-vuur
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Vreemd nieuws in de crypto wereld vandaag; Tigran Gambaryan, bestuurslid van de crypto exchange Binance, heeft geen medische hulp gekregen in Nigeria. Dit alles nadat hij in februari opgepakt werd in het Afrikaanse land vanwege het witwassen van geld. 

Gambaryan werd de rechtzaal ingesleept door agenten terwijl hij gevraagd had om een rolstoel. Dit werd geweigerd en dus kwam het bestuurslid op deze manier de rechtszaal in, daarbij begon hij te smeken om hulp en toen hij een agent vasthield om te kunnen lopen werd ook door deze agent zijn hand snel verwijderd.

Binance bestuurslid wordt medische hulp geweigerd

Volgens Gambaryan gaat de Nigeriaanse politie al langere tijd slecht met hem om. Hij geeft aan dat hij niet kan lopen en dat zijn rug helemaal kapot is. Ook de advocaten van het bestuurslid zijn bezig met de omstandigheden waarin hij momenteel verkeert.

Zo werd er een nieuwe aanvraag ingediend om Gambaryan op borgtocht vrij te laten, met daarbij als reden dat hem niet de medische zorg gegeven werd die hij nodig zou hebben. Zo zou er direct een medische ingreep nodig zijn op basis van het medische dossier en missen er enkele belangrijke elementen van de MRI scan die gedaan is.

Gambaryan werkte ooit bij de Amerikaanse IRS en werd later hoofd van de financial crime compliance-afdeling van Binance. Inmiddels zit hij dus zeven maanden vast in Abuja, waar hij werd opgepakt nadat hij vrijwillig afreisde naar de hoofdstad van Nigeria.

Het lijkt erop dat de medewerker van Binance vast is gezet om de exchange onder druk te zetten. Deze staat namelijk al langere tijd onder gespannen voet met de overheid van Nigeria. Het land beschuldigt Binance er dat het opzettelijk de waarde van de nationale valuta doet dalen.

Volgende maand wordt het bekend of Gambaryan op borgtocht vrij gelaten wordt. Inmiddels laat ook de CEO van Binance zich horen, en eist hij vrijlating.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Hoe gaat het verder met Binance

Binance is het afgelopen jaar veel in het nieuws gekomen, mede omdat het moest stoppen met het aanbieden van crypto trading in bepaalde landen. De afgelopen periode is het rustiger en is het nieuws rondom Gambaryan het voornaamste topic rondom de crypto exchange.

De koers van BNB, de coin opgezet is door Binance, staat rond de $ 500 en laat daarmee een uitstekende waarde zien. Vorig jaar zakte de koers nog bijna onder de $ 200 en eerder dit jaar werd er een recordhoogte genoteerd van $ 720,67.

bnb koers

Ook de blockchain van Binance komt de laatste tijd goed in het nieuws; de BNB Smart Chain wordt door steeds meer projecten gebruikt. Ontwikkelaars kunnen op de BNB Smart Chain hun applicaties of tokens ontwikkelen.

Hoe meer dit gebeurt, en hoe populairder deze projecten worden, hoe hoger de TVL van de BNB Smart Chain zal worden. De TVL van een project geeft weer hoeveel waarde er opgeslagen zit op een netwerk en hoe meer dit is, hoe beter het is voor de koers van de originele cryptomunt die op deze blockchain aangemaakt is.

Nieuwe tokens op de BNB Smart Chain

Er worden continu nieuwe projecten ontwikkeld en door de hoeveelheid van deze projecten kan het lastig zijn om erachter te komen welke crypto projecten de komende tijd gaan groeien. Hieronder vind je twee cryptomunten die te koop zijn met BNB of zelfs op de BNB Smart Chain ontwikkeld zijn.

Pepe Unchained – eigen layer-2 meme coin

Meme coins worden vaak op andere blockchains ontwikkeld, maar Pepe Unchained pakt het helemaal anders aan. Zij hebben een eigen layer-2 netwerk aangemaakt voor Pepe Unchained, bovenop de blockchain van Ethereum. Met deze nieuwe blockchain kunnen er met de $PEPU token sneller en goedkoper transacties voltooid worden.

De token is al een groot succes en is te koop met BNB. In de presale hebben investeerders al bijna $ 12 mijloen geïnvesteerd. Zodra de token gelanceerd wordt bij exchanges, kan deze marktwaarde snel verder groeien.

Als je zelf meedoet met de presale, kun je de gekochte tokens direct vastzetten in een staking pool. Op het moment wordt er geschat dat je zo’n 170% APY kunt ontvangen. Dat houdt in dat wanneer je de tokens een jaar lang vast laat staan, je al meer dan 2x zoveel tokens hebt.

The Meme Games – uniek gameaspect bij presale aankoop

Als je The Meme Games koopt, sta je meteen voor een keuze. Je moet namelijk een meme-karakter kiezen waarvan jij denkt dat deze het goed gaat doen in ‘The Meme Games’. Dit is een verwijzing naar de Olympische Spelen en jij moet dus online als het ware in gaan zetten op het karakter waar je vertrouwen in hebt.

Mocht je een succesvol karakter gekozen hebben, kun je profiteren van mooie bonussen in de vorm van de $MGMES tokens die bij het project horen.

meme games staking crypto

Om nog van een extra bonus te profiteren, kun je het best nu alvast in de presale investeren. Er wordt namelijk geregeld een 25% bonus weggeven aan presale investeerders.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bnb koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...