Deze 4 Amerikaanse Bitcoin miners kunnen profiteren van problemen in China

Bitcoin minen is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. China gold jarenlang als dé mining hotspot van de wereld, maar die tijden zijn voorbij.

Al voordat China de heksenjacht op bitcoin miners in het land begon waren de Noord-Amerikaanse bedrijven druk met hun capaciteit uit te breiden. Van het bouwen van grote datacentra tot het aankopen van mining hardware, het gat tussen oost en west werd steeds kleiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Noord-Amerikaanse miners moeten vaak dealen met de klimatologische vraagtekens rondom bitcoin, maar laten structureel zien dat bitcoin een groene industrie kan zijn.

Er zijn volgens Cointelegraph vier grote spelers in Noord-Amerika die weleens flink kunnen profiteren van de verhuizing van China naar de rest van de wereld.

Riot Blockchain

Het afgelopen jaar heeft Riot Blockchain veel geïnvesteerd in het uitbreiden van hun arsenaal aan mining hardware. In augustus en december van 2020 alleen al gaf Riot miljoenen dollars uit om machines van Bitmain te kopen. Daarmee wist het bedrijf in 2020 hun capaciteit met 460 procent uit te breiden.

Die drive hebben ze in 2021 doorgezet met de aankoop van 42.000 Antminers van Bitmain. Daarnaast heeft het de aankoop van een groot Texaans datacenter van 650 miljoen dollar aangekondigd.

Hiermee zou Riot Blockchain de op één na grootste mining operatie van de Verenigde Staten bezitten. Ambitieuze plannen dus van het bedrijf dat tot en met juni van dit jaar al 1.167 bitcoin heeft gemijnd. In totaal heeft het meer dan 2.200 bitcoin op de balans staan.

Marathon

De grootste concurrent van Riot Blockchain in Noord-Amerika is zonder twijfel Marathon. Deze beursgenoteerde miner heeft in oktober nog 10.000 Antminer S-19 Pros van Bitmain gekocht. Met deze aankoop kwam de hashrate van Marathon net iets boven die van Riot Blockchain te liggen.

Marathon ligt in de bitcoin gemeenschap iets minder goed, aangezien ze een periode zogenaamde “OFAC compliant” blokken hebben gemijnd. Wat betekent dat deze blokken zouden voldoen aan allerlei Amerikaanse regelgeving.

Later is Marathon hierop teruggekomen en hebben ze in feite erkend dat dit onzin was. Los van de enorme mining-operaties die het bedrijf draait heeft het dit jaar meer dan 4.800 bitcoin gekocht tegen een bedrag van 150 miljoen dollar.

Hut 8

Het zijn niet alleen Amerikaanse bedrijven die de dienst uitmaken in Noord-Amerika. Ook het Canadese Hut 8 Mining doet het meer dan goed binnen de industrie. In 2018 was het in Toronto gevestigde bedrijf zelfs de grootste beursgenoteerde miner ter wereld. Langzaam maar zeker lijkt het bedrijf zich te herstellen van de tijdelijke terugval die het doormaakte.

Tijdens de bearmarkt die volgde op de enorme koersexplosie in 2017 heeft het bedrijf een verlies moeten noteren van 136 miljoen dollar. Maar Hut 8 overleefde deze tegenslagen en is momenteel sterker dan ooit.

De hashrate van Hut 8 moet de komende tijd richting de 2,5 EH/s bewegen, waarmee de bitcoinproductie van 6,5 tot 7,5 bitcoin naar 14 tot 16 bitcoin per dag moet gaan. Waarmee het op koers ligt om de miner te blijven die het meeste zelf-gemijnde bitcoin op de balans heeft.

Hive Blockchain

De grote verhuizing van mining hardware van Oost naar West zal op termijn grote gevolgen hebben voor de energiemix van bitcoin. Waarbij er waarschijnlijk steeds meer nadruk komt te liggen op “groene bitcoin.” Voor Hive Blockchain is dit dan ook de focus van hun hele operatie.

Wat op de lange termijn, zeker wat betreft het aantrekken van kapitaal, een hele slimme keuze kan zijn. Eerder deze maand kocht het 3.000 MicroBT M30S miners die de totale capaciteit van Hive naar 0,83 EH/s moet brengen.

Daarmee behoort het niet tot de groten der Noord-Amerika, maar doet het zeker goed mee. Al de bovengenoemde partijen zijn beursgenoteerde miners en lijken, in ieder geval op de korte termijn, te profiteren van de gedwongen exodus uit China.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....