‘Visa heeft plannen voor bitcoin wallet’

Visa heeft plannen voor een eigen cryptocurrency wallet. De financiële reus heeft diverse handelsmerkaanvragen hiervoor ingediend, zo blijkt uit de onderstaande tweet van jurist Mike Kondoudis. Het omvat een groot aantal aanvragen die allemaal nodig zijn om cryptocurrency producten en diensten te lanceren.

Visa is één van de grootste betaalverwerkers ter wereld en vooral bekend om zijn creditcards. Het is geen publiek geheim dat de firma de ontwikkelingen op de cryptomarkt nauwgezet volgt. Met name betalen met cryptomunten via een fysieke kaart heeft hun interesse en ze onderkennen de groei ervan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al in 2014 liet de voormalige CEO Charlie Scharf zich ontvallen dat bitcoin een interessante ontwikkeling is. Stapje voor stapje integreert het bedrijf steeds meer toepassingen. In maart 2021 is Visa overgestapt om transacties toe te staan ​​met de stablecoin USDC van Circle en Coinbase.

Eerder deze maand in het nieuws: een samenwerking tussen cryptobeurs FTX met Visa om cryptocurrency-betaalpassen in 40 landen uit te rollen. Tegelijkertijd heeft de huidige CEO Al Kelly ook zo zijn twijfels. Met name wat het nut is van betalen met cryptocurrency's in de westerse wereld, waar de betaalrails voor de dollar, euro en pond al lang klaarlagen.

Lees meer over:
Visa

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...