Miljardenbedrijf Visa richt crypto unit op

Visa is een aparte afdeling gestart die klanten gaat adviseren over het gebruik van cryptocurrency’s als betaalmiddel. Dat meldt de betaalverwerker in een persbericht.

Nieuwe crypto unit voor Visa

De unit krijgt de naam Global Crypto Advisory Practice en valt intern onder de paraplu Visa Consulting and Analytics (VCA).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldwijd bedient het bedrijf uit Californië duizenden bedrijven met betaaloplossingen. Dat betalingsverkeer gaat nu nog primair in fiat valuta zoals de dollar en de euro.

Visa erkent echter al langer dat ook cryptocurrency’s een groeiende rol kunnen gaan spelen bij betalingen. Uit eigen onderzoek is circa 94% van het management van hun klanten op de hoogte van cryptovaluta zoals bitcoin.

Ook geeft bijna 40% van de cryptocurrency bezitters aan dat ze de komende twaalf maanden graag overstappen naar een bank die cryptodiensten aanbiedt. Kortom, vanuit concurrentie oogpunt is het voor bedrijven als Visa interessant om op de ‘bitcointrein’ te springen.

Eerder publiceerde Visa een stappenplan voor een open netwerk waarmee het samen met bestaande partners cryptogerelateerde diensten wil gaan aanbieden.

Ook werken ze naar eigen zeggen samen met tientallen bitcoinbedrijven om een hun Visa betaalkaart klaar te stomen voor de cryptomarkt.

Wereldwijd werken er ~20.000 mensen bij de Amerikaanse betaalverwerker met een bruto omzet van $21,85 miljard in 2020.

PayPal

Zo concludeerde Paypal, dat in oktober 2020 is gestart met het verkopen van bitcoin, dat hun betaalapp tot twee keer toe meer wordt gebruikt door deze cryptobezitters.

Ook een Mastercard wordt steeds actiever op de bitcoinmarkt, zo werd onlangs het on-chainanalysebedrijf Ciphertrace gekocht. En ook die club denkt erover een bitcoin betaalkaart op de markt te brengen zoals bijvoorbeeld Crypto.com en Wirex dat al doen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...