Ethereum voorman Vitalik Buterin verkoopt nog eens $1,6 miljoen aan memecoins

524 totale weergaven
Vitalik Buterin onthult hoeveel procent van zijn vermogen in ETH zit |

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft 1,6 miljoen dollar aan memecoins verkocht. Een groot deel daarvan ($884.000) is inmiddels aan liefdadigheidsinstellingen gedoneerd. Dit terwijl memecoin-houders maar tokens naar zijn wallet blijven sturen.

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin verkoopt $1,6 miljoen aan memecoins

Buterin heeft nog eens $ 1,6 miljoen aan memecoins die hij had gekregen omgezet in Ether, waarvan hij eerder had beloofd dat het naar goede doelen gaat.

De verkoop omvatte $982.800 aan Moo Deng (MOODENG), $231.000 aan Monsterra (MSTR) en $183.000 aan ETHEREUM IS GOOD (EBULL), zo meldt blockchain-analysebedrijf Spot On Chain in een bericht van 13 oktober.

Buterin verkocht ook holdings van Popcat (POPCAT), Fwog (FWOG) en vitalek buteren (VITALIK).

Hij heeft nu maar liefst $2,78 miljoen aan memecoins omgezet in Ether en $884.000 aan liefdadigheidsinstellingen gedoneerd in de afgelopen negen dagen, zo blijkt uit cijfers van Spot on Chain.

Buterin prijst in een post de uitgevers van memecoins omdat ze hem munten stuurden om te doneren, maar stelt voor om deze donaties direct naar de goede doelen te sturen.

Volgens Buterin heeft hij alle 10 miljard memecoin-tokens die hij ontving, gedoneerd aan een organisatie die werkt aan technologie om luchtweginfecties tegen te gaan.

Op 15 augustus doneerde Buterin alle memecoins met dierenthema die hij de afgelopen 12 maanden had ontvangen aan het Animal Welfare Fund van Effective Altruism Funds.

Er komen mogelijk nog meer donaties van Buterin aan.

Memecoins in Vitalik’s wallet

Zijn cryptowallet van $ 700 miljoen bestaat nog steeds uit $2,4 miljoen in MOODENG-tokens, $144.000 in Neiro (NEIRO), $117.000 in MSTR en $80.000 in Degen (DEGEN), blijkt uit de gegevens van Spot On Chain.

Buterin is er al lang van overtuigd dat memecoins een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij door belangrijke openbare projecten te financieren of zelfs mensen uit landen met een lager inkomen in staat te stellen een inkomen te verdienen.

Ondertussen heeft Buterin kritiek geuit op memecoins met een beroemdheidsthema die bedoeld zijn om beroemdheden en vroege investeerders te verrijken.

Buterins naam is onlangs in de ring gegooid om de Nobelprijs voor de Economie voor 2024 te winnen door economen Tyler Cowen en Alex Tabarrok.

“Vitalik bouwde een platform, creëerde een valuta, zou je kunnen zeggen, weerlegde de regressietheorie van Mises en volgde daarmee duidelijk de voetsporen van Satoshi, maar mijn hemel, wat moet iemand doen om een ​​Nobelprijs te krijgen,” aldus Cowen tijdens een aflevering van de podcast Marginal Revolution van het duo op 8 oktober.

Tabarrok voegt daaraan toe: “Niet alleen dat, maar Vitalik is blijven bijdragen aan het mechanismeontwerp van Ethereum door over te gaan op proof-of-stake.”

Recentelijk kwam Buterin ook in het nieuws door “drastische veranderingen aan te kondigen” bij het protocol.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...