Vitalik Buterin onthult hoeveel procent van zijn vermogen in ETH zit

959 totale weergaven
Vitalik Buterin onthult hoeveel procent van zijn vermogen in ETH zit

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft onthuld dat 90% van zijn vermogen in ETH zit. Deze informatie komt op een moment dat Ethereum’s rol als store of value (SoV) en positie in DeFi (decentralized finance) onder de loep liggen. Ondanks dat Vitalik bullish is op Ethereum, is de ETH koers in de afgelopen 24 uur wel met zo’n 7% gedaald en schommelt nu rond $2.500.

Buterin’s vertrouwen in Ethereum ondanks discussie

In de Ethereum community is er veel discussie over de waarde en gebruik van het platform, vooral in DeFi. Sommige leden van de gemeenschap zijn van mening dat de Ethereum Foundation (EF) niet genoeg promotie maakt voor ETH als een store of value, wat belangrijk is voor de veiligheid van het netwerk onder het Proof of Stake (PoS) systeem.

De Ethereum Foundation ligt onder vuur vanwege haar financiële transacties. Een recent voorbeeld is de overdracht van 35.000 ETH naar de Kraken-beurs, ter waarde van ongeveer $94 miljoen. Dit heeft tot veel vragen geleid binnen de community, vooral over de transparantie en de mogelijke impact op de markt.

Aya Miyaguchi, de uitvoerend directeur van de EF, legde uit dat deze overdracht onderdeel was van het treasury management van de stichting. Het geld was nodig om verschillende uitgaven te dekken, zoals subsidies en salarissen, waarvan sommige in fiat valuta moeten worden betaald.

Josh Stark, een lid van de EF, gaf een overzicht van de uitgaven van de stichting via sociale media. Hij verduidelijkte dat de EF van plan is om tegen het einde van het jaar een gedetailleerd rapport over haar uitgaven in 2022 en 2023 te publiceren, om zo de transparantie te vergroten.

Ondanks de kritiek verdedigen sommigen binnen de gemeenschap de EF. Anthony Sassano, presentator van The Daily Gwei, beweerde dat de uitgaven van de stichting relatief bescheiden zijn in vergelijking met de totale marktwaarde van Ethereum, die momenteel rond de $320 miljard ligt.

Buterin’s kijk op DeFi

Naast de activiteiten van de Ethereum Foundation zijn er ook discussies over Buterin’s visie op DeFi. Hoewel hij ondersteuning heeft uitgesproken voor gedecentraliseerde beurzen (DEXes) en stablecoins, heeft hij ook zorgen geuit over de duurzaamheid van yield farming in DeFi. Hij vraagt zich af of de opbrengst van yield farming op lange termijn houdbaar is.

Uniswap’s CEO, Hayden Adams, reageerde hierop en zei dat DeFi nog steeds een van de meest impactvolle gebieden in crypto is. Hij maakte zich geen zorgen over Buterin’s focus op andere gebruikstoepassingen buiten DeFi en ziet het als een positieve ontwikkeling voor Ethereum.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...