Volgens deze enquête wil 85% van vermogensbeheerders met Bitcoin (BTC) meer kopen

Wat doen vermogensbeheerders die al met bitcoin (BTC) bezig zijn? Een groot gedeelte daarvan wil nog meer inkopen doen.

85% van de fondsmanagers zou binnen nu en twee jaar wel weer willen investeren. Het gaat om 50 ondervraagde vermogensbeheerders en 50 grote investeerders. Partijen uit Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kregen een aantal vragen voorgeschoteld in een enquête van Nickel Digital Asset Management.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Populariteit van Bitcoin

Bitcoin wordt steeds populairder als assetklasse. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van bitcoin hoger dan $1.000 miljard. Het begint een serieuze grote markt te worden en dat trekt de aandacht.

Gezamenlijk hebben de ondervraagde partijen $110 miljard aan assets in beheer. Daarvan zit nu een heel klein percentage in BTC of bitcoin gerelateerde producten. 21% van de investeerders denkt dat de koers van bitcoin nog een grote stijging tegemoet gaat, 56% voorziet nog een kleine stijging.

Groeiende infrastructuur

De interesse komt vooral voort uit winstbejag: men verwacht dat de bitcoin koers sneller gaat stijgen dan dat andere investeringen kunnen. In de enquête geeft 40% aan dat ze BTC zien als middel om inflatie te omzeilen.

Anatoly Crachilov, mede-oprichter en directeur van het Londense Nickel Digital, geeft uitleg: ”Er is ook een goed gevoel over de verbeterde infrastructuur in de industrie, die zorgt ervoor dat meer mainstream investeerders ook de markt kunnen betreden.”

Zorgen

Toch zijn er ook zorgen onder deze vermogende investeerders. De volatiliteit zorgt aan de ene kant voor nieuwe recordprijzen, maar het schrikt partijen ook af. Een stijging van tientallen procenten in een paar dagen is leuk, maar een (al dan niet korte) daling van tientallen procenten op een dag is niet voor iedereen een fijn vooruitzicht.

Crachilov: ”De prijsactie van dit soort assets is niet bedoeld om in één rechte lijn omhoog te gaan.” Om (snel) te groeien moet bitcoin ook wel volatiel zijn, is de strekking van zijn verhaal.

Alleen investeerders met een langetermijnvisie moeten blootstelling zoeken aan deze assetklasse, stelt de directeur van Nickel Digital. Je moet tegen een stootje kunnen in deze groeiende markt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...