Dit bedrijf koopt $250 miljoen aan aandelen in eigen Bitcoin fonds

Het Bitcoin Grayscale Trust (GBTC) heeft een aparte nieuwe koper erbij: moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) investeert $250 miljoen in hun 'eigen' fonds. Dat meldt Digital Currency Group in een persbericht.

Graysacle en Bitcoin

Volgens Bitcoin Treasuries heeft Grayscale momenteel 649,130 BTC in hun fonds zitten. Dat is tegen de huidige koers bijna $37 miljard (!) aan bitcoin. Door GBTC te kopen kun je mee profiteren met de prijsbewegingen van BTC. Gaat het goed met de bitcoinprijs? Dan is dat in de regel ook goed voor het fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch is GBTC niet strikt gekoppeld aan het koersverloop van bitcoin. Soms ligt een aandeel lager of hoger dan de actuele bitcoinprijs, afhankelijk van vraag en aanbod. Deze constructie is interessant voor mensen die mee willen doen in de wereld van bitcoin, maar niet all the way willen gaan. Je neemt op deze manier genoegen met een aandeel in een fonds, in plaats van zelf je geld te beheren.

De aankondiging van Digital Currency Group komt op een goed moment. De prijs van GBTC ligt momenteel lager dan die van een 'echte' bitcoin. Het bedrijf gebruikt een deel van hun kasreserve voor deze investering.

Dit bedrijf koopt $250 miljoen aan aandelen in eigen Bitcoin fonds

Bitcoin ETF

Het is druk rondom Grayscale: het bedrijf wil ook snel starten met een exchange-traded fund (ETF). Het bedrijf hoopt hiermee de eerste te zijn die dit in Amerika voor elkaar krijgt. In Canada is inmiddels de derde ETF goedgekeurd.

Een ETF is net als een bitcoin fonds een alternatief op het echt kopen van BTC. Wanneer er meer van dit soort financiële producten komen is dat nadelig voor een fonds van Grayscale, want zij waren lange tijd alleenheerser.

Nik Bhatia, auteur van Layered Money: From Gold and Dollars to Bitcoin, voorziet een grote toestroom van nieuwe interesse als in Amerika de ETF's echt van de grond komen.

Lees meer over:
ETFGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...