Volgens deze indicator ligt de top van de bitcoin prijs bij $214.000

Volgens deze indicator ligt de top van de bitcoin prijs bij $214.000

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Allereerst, bitcoin heeft ondanks de zijwaartse prijsactie op de valreep nog even de hoogste weeksluiting ooit neergezet.

1. Bitcoin Top Cap

De 'Top Cap' is een experimentele on-chainindicator ontworpen door Willy Woo.

Deze indicator vermenigvuldigd de moving average van de totale bitcoin marktwaarde met 35.

De moving average is de cumulatieve som van alle dagelijkse bitcoin market caps gedeeld door de leeftijd van de markt in dagen.

Historisch gezien blijkt het een redelijk precieze voorspeller van een markttop. Want de 'top' van de Top Cap komt historisch gezien overeen met de 'top' van de bitcoinmarkt.

Berekenen we de 'Top Cap' indicator, dan ligt de marktwaarde theoretisch bij 4 biljoen dollar oftewel 4.000 miljard dollar en een 'topprijs' van $214.000 per bitcoin.

Het zijn theoretische prijsmodellen, die een bepaalde richting aangeven op basis van een aantal marktvariabelen. Dat hoeft absoluut niet te betekenen dat bitcoin ook daadwerkelijk zoveel waard wordt. Dat bepaalt de markt door middel van vraag en aanbod.

Woo legt het prijstopmodel nog een goed uit in deze oude tweet.

bron: Willy Woo

2. Lange termijn investeerders nemen beetje winst

Lange termijn investeerders (LTH) zijn bitcoiners die hun bitcoin 155 dagen of langer vasthouden (niet verkopen).

Het is een groep investeerders die accumuleert in bearmarkten en probeert te verkopen op de top van de bullmarkt.

On-chainanalist Will Clemente merkt op dat deze LTH-groep voor het eerst sinds tijden wat bitcoin spendeert.

Netto gezien is er meer bitcoin gespendeerd dan geaccumuleerd. Is er nu sprake van een trendbreuk, is de top bereikt?

Nee, concludeert Clemente, het is juist een onderdeel van een bullmarkt dat deze groep ook tussentijds wat winst neemt. Geen alarmerend signaal dus.

bron: Glassnode

3. Coin Days Destroyed

Het aantal ‘coin days’ geeft informatie hoeveel dagen een beetje bitcoin niet is verplaatst op de blockchain.

Stel dat je zes maanden geleden wat bitcoin hebt gekocht en niet hebt verplaatst, dan heeft dat beetje bitcoin zes maanden 'Coin Days' verzameld, ~180 dagen.

Verkoop je echter dat beetje bitcoin, dan wordt deze geclassificeerd als 'vernietigd'. De status verandert vervolgens in 'created' omdat er een nieuwe UTXO op de blockchain is aangemaakt (wisseling van eigenaarschap).

We hoeven ook geen zorgen te maken over deze geringe distributie, omdat de meeste bitcoiners hun munten nog laten 'slapen', stelt ook Yann & Jan, de oprichters van Glassnode.

De CDD-indicator zit op het laagste punt van de afgelopen 90 dagen, wat betekent dat relatief de meeste bitcoin slapen momenteel on-chain. En dat is een bullish gegeven.

bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties