Voormalig Bitcoin ontwikkelaar voorspelt koers van $6 miljoen per bitcoin, maar ook de teloorgang

Gavin Andresen, iemand die een tijdlang aan het roer heeft gestaan als ‘hoofdontwikkelaar’ van Bitcoin, heeft recent in een blogpost zijn verwachtingen voor de toekomst uiteengezet.

In zijn schrijfsel voorspelt hij onder andere de toekomstige teloorgang van het Bitcoin netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voordat bitcoin aan zijn ondergang komt, verwacht hij echter dat we een koers van 6 miljoen dollar per bitcoin aantikken.

Let op, Andresen verwacht deze koers in het jaar 2061 en geeft aan dat we dan in huidige dollars over ongeveer 1 miljoen praten vanwege extreme inflatie.

Transactiekosten van $7.500 per transactie

Andresen geeft toe dat zijn voorspellingen een beetje klinken als science fiction, maar dat het door hem geschetste scenario zeker mogelijk is.

In 2061 verwacht hij ook dat de transactiekosten zijn opgelopen naar $7.500 per transactie, met als kanttekening dat de meeste transacties niet op het netwerk zelf plaatsvinden.

Die berekening hadden we zelf ook al gemaakt, met de huidige ontwikkeling van het Lightning Netwerk zou het vreemd zijn als de meeste transacties in 2061 nog op de Bitcoin blockchain plaatsvinden.

Volgens Andresen gaan de meeste transacties in de toekomst plaatsvinden op een soort side-chain die wordt gecontroleerd door whales, die zelf nog vooral op de main chain zullen opereren.

Tegen het jaar 2100 verwacht hij dat de transactiekosten richting de nul bewegen en dat whales het hele project daarna afsluiten.

Bitcoin zal verplaatsen naar andere blockchains

Op het moment dat er geen nieuwe bitcoin meer worden geproduceerd op het Bitcoin netwerk en er geen bitcoin meer circuleren op het netwerk, dan is er niets meer over om te beveiligen volgens Andresen en stopt de chain.

Alle bitcoin die op dat moment in omloop zijn zullen zich bevinden op andere blockchains en hun waarde behouden vanwege de schaarste. Dit klinkt inderdaad behoorlijk science fiction en als we de huidige ontwikkelingen in acht nemen ook behoorlijk onrealistisch.

Andresen zelf deed in 2014 al een stapje terug en is de afgelopen jaren uit de spotlights gebleven. Wel was hij in 2016 één van de mensen die de claim van Craig Wright dat hij Satoshi was en Bitcoin heeft bedacht, ondersteunde. Later gaf hij toe dat dit een vergissing was.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....