Voormalig Goldman Sachs executive ziet ‘duidelijke’ bulltrend voor crypto- en technologieaandelen

Raoul Pal, een voormalig Goldman Sachs executive, voorspelt dat er een duidelijke bullmarkt op komst is voor zowel crypto's als techaandelen.

Volgens de Real Vision-oprichter en macro-expert is bitcoin een voorbeeld van een innovatieve technologie waar steeds meer vraag naar komt, zowel qua gebruik als qua bezit. Pal omschrijft dit zelf als een “The Exponential Age”, dat volgens hem deels onder leiding van crypto's gebeurt.

Pal vertelt zijn 995.000 Twitter-volgers dat de Nasdaq, die voornamelijk technologiebedrijven indexeert, een voorbeeld is van een non-stop macro-opwaartse trend die handelaren altijd overrompelt. De grafiek van Pal suggereert dat de Nasdaq 100-index (NDX) goed handelt met korting en waarschijnlijk bestemd is voor veel hogere prijzen.

"De grootste en meest hardnekkige macrotrend op aarde is degene die de meeste tegenstand krijgt van velen...Het exponentiële tijdperk van technologie. Het kan niet duidelijker zijn (NDX).”

Hetzelfde geldt voor de bitcoin koers, aldus de macrovolger. Hij zegt onder meer: "Onthoud in de thesis 'The Exponential Age' dat activa met een seculiere adoptietrend (crypto en technologie) beter presteren dan de wereldwijde liquiditeitscyclus en ALLE andere activa...Er zullen correcties komen en alle dips zijn te koop.”

Update van de bitcoin koers ten opzichte van de wereldwijde M2 geldvoorraad, waarbij bitcoin goed rendeert zodra er meer geld in omloop komt.

Ook commentator Preston Pysh waagt zich aan de rendementen worden gestuwd zodra overheden weer meer geld gaan uitgeven. Nu is er een deal is over een schuldenplafond, hopen volgers dat overheden weer voor meer liquiditeit gaan zorgen, waardoor risicovolle assets zoals bitcoin weer in trek komen.

Analisten merken op dat de weekgrafiek er positief uitziet van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...