Voormalig topbankier bullish over bitcoin en crypto door wereldwijde liquiditeit

4534 totale weergaven
wereldwijde liquiditeit

Voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal gelooft dat de wereldwijde liquiditeitscyclus bitcoin en de rest van de cryptomarkt naar nieuwe hoogten zal brengen. Hij claimt dat er op dit moment “overal” bronnen van liquiditeit zijn, waaronder de aankomende beleidswijziging van de Amerikaanse centrale bank.

Hiermee doelt hij uiteraard op de aankomende renteverlagingen, maar ook op

Raoul Pal verwacht nog veel van 2024

De oprichter en CEO van Real Vision verwacht nog veel van bitcoin en crypto in 2024. Hij merkt bijvoorbeeld op dat de wereldwijde liquiditeit vaak toenement tijdens crypto macro zomers.

“Het is duidelijk dat de markt in 2020 als een gek ging vanwege de pandemie. Maar 2016 en 2012, dat waren goede tijden voor de liquiditeit. En raadt eens? Crypto, technologie, ze gingen allemaal omhoog. Daarna kom je in de herfst en dat is meestal het moment waarop het echte vuurwerk afgaat.

De liquiditeit blijft pompen en topt uiteindelijk uit in de winter. Dat is wanneer je correcties krijgt, de neerwaartse cyclussen voor crypto. De beste twee delen van de cyclus moeten wat dat betreft nog komen”, aldus Pal.

Verder geeft hij aan voor 100 procent in Solana te zitten, plus een paar kleine memeecoins en andere investeringen.

De grafieken van Solana zien er goed uit

Raoul Pal is van mening dat de grafieken van Solana er op dit moment sterk uitzien. Met name ten opzichte van Bitcoin en Ethereum ziet hij een sterke grafiek voor Solana.

Hij geeft aan dat hij niet per se kijkt naar projecten waar hij op de lange termijn het meeste vertrouwen in heeft. Raoul Pal kijkt vooral naar datgene wat volgens hem het meeste gaat stijgen en dat is naar zijn idee Solana.

In principe heeft hij daar natuurlijk gelijk in. Dit zagen we eigenlijk ook al bij Bitcoin en Ethereum tijdens andere bullruns. Nu lijkt het volgens Raoul Pal dus de beurt te zijn aan Solana.

Op het moment van schrijven heeft de markt het weer een klein beetje moeilijk. We hopen natuurlijk dat het een adempauze is, maar bijna alles kleurt rood. Alleen Solana en Cardano staan in de top 10 op een voorzichtige plus.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....