Voyager onder vuur na faillissement

883 totale weergaven

Voyager Digital ligt onder vuur in Amerika. De cryptobeurs heeft faillissement aangevraagd, maar het is niet helemaal voorbij.

Het gaat om een ‘Chapter 11 bankruptcy. Het doel van de aanpak is het verkopen van (een deel van je) bezittingen om schuldeisers te betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toezichthouders in Texas, New Jersey en Alabama zijn een onderzoek gestart naar het het reilen en zeilen van de bestuurders van het bedrijf. Eerder in het jaar sloot Voyager alle opnames vanaf hun platform. Het bedrijf is ten onder gegaan door een combinatie van factoren.

Klanten van Voyager konden aan de slag met de handel in 100+ tokens. Daarnaast werden er hoge rentetarieven beloofd. Ook is Voyager een van de partijen met een grote lening ($650 miljoen) aan Three Arrows Capital. Laatstgenoemde cryptofonds is inmiddels echter ook failliet. Voyager en andere bedrijven kunnen de huidige markt simpelweg niet aan. Er is niet genoeg geld om te blijven voldoen aan hun financiële verplichtingen.

Een snelle blik op de website van Voyager leert ons echter dat ze grote rentepercentages beloofde voor spaarders/leners. Tot 0,25 BTC werd 3,25% aan rente per jaar aangeboden. Voor willekeurige tokens zijn percentages tot wel 10% (!) per jaar te vinden.

In gesprek met Bloomberg reageert Joe Rotunda, onderdeel van de Texas State Securities Board, op de recente ontwikkelingen: “De risico’s die gepaard gaan met dit soort leenpraktijken, of zelfs de andere soorten transacties die ze aangaan.”

Volgens Bloomberg zijn de ambtenaren bezig met een onderzoek naar de informatie die Voyager heeft gedeeld. Werden de risico’s van de renteproducten bijvoorbeeld goed weergegeven?

Of en hoe dit klanten van de beurs gaat helpen is nog maar de vraag. De mensen achter Voyager kunnen op zijn minst rekeningen op extra facturen van hun advocaten.

“We willen weten wat er is gebeurd en waarom”, zegt Amanda Senn, adjunct-directeur van de Alabama Securities Commission, tegen Bloomberg. “Het onderzoek is nog in de beginfase.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...