Vraag over bitcoin in Duitse populaire quizshow

Bitcoin maakte onlangs zijn opmaak in de populaire Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt'.

Vraag over bitcoin

De show wordt uitgezonden op ARD, een Duitse publieke omroep. Vier trivia-fans nemen het op tegen een 'superbrein' dat bekend staat als de jager (the Chaser).

Elke deelnemer probeert via twee rondes individueel geld te verzamelen voor de prijzenpot. In de eerste ronde moet de deelnemer proberen binnen 60 seconden zoveel mogelijk algemene kennisvragen correct te beantwoorden, waarbij elk juist antwoord 500 euro waard is. In de grote finale neemt de beste deelnemer het op tegen deze Chaser.

De dame in kwestie kreeg dit maal een vraag over bitcoin voorgeschoteld: Wat is de maximale hoeveelheid bitcoin die er bestaat? De vraag bood drie opties: 21 miljoen, 35 miljard of 69 biljoen.

Ze vermoedde dat bitcoin maximaal 69 biljoen coins heeft, maar werd gecorrigeerd dat de werkelijke limiet 21 miljoen is. De onthulling leidde tot verbaasde reacties: "Oooh, zo weinig?"

De Chaser had het antwoord (uiteraard) wel goed.

Momenteel zijn nog niet al de 21 miljoen bitcoin in omloop gebracht. Als je alle UTXO's bij elkaar optelt kom je neer op een aantal van 19,46 miljoen.

Wist je trouwens dat bitcoin in 2011 al op de Nederlandse telivisie te zien was? In een aflevering van Spuiten en Slikken komt Silk Road aan het bod. Ten tijde van de opname kostte één bitcoin slechts $10,90. Voor 280 bitcoin kon je XTC kopen en voor 5 pillen hydrocodone van 7,5 mg betaalde je zo'n 4 BTC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland