Vrouw Hal Finney wil met Running Bitcoin geld ophalen voor ALS

Het Twitter account van Hal Finney is weer tot leven gekomen. Op zich is dát niets nieuws, gezien de vrouw van de overleden cypherpunk hier enkele weken geleden al mee begon. Maar nu lanceert ze een actie: Running Bitcoin.

Rennen tegen ALS

Fran Finney is begonnen te tweeten om het iconische Twitter-account van Finney te redden. Hij was na Satoshi de eerste persoon waarvan bekend is dat hij de bitcoinsoftware draaide.

Zijn vrouw deelt nu dat ze een "speciaal evenement organiseert" ter ere van haar overleden man. Het betreft een halve marathon waar iedereen uit de wereld aan kan meedoen. Het doel is om met zo veel mogelijk mensen geld op te halen voor ALS.

Dit is de spierziekte die Hal fataal werd. In 2009 werd hij gediagnostiseerd en in 2014 overleed hij aan deze ziekte. Medische hulp is nog altijd ver weg voor dit ziektebeeld en dus is Fran Finney een actie gestart.

Op de website runningbitcoin.us kun je meer lezen. Tussen 1 en 10 januari start de Running Bitcoin-marathon. En jawel: het gaat om 21 km, verwijzend naar de 21 miljoen BTC. Het maakt niet uit waar ter wereld je deze halve marathon rent en of je het alleen of met een groep bitcoiners regelt.

Het doel is voor iedereen hetzelfde: 21 km rennen en daarmee geld in te zamelen. Fran hoopt $50.000 op te halen. Inmiddels staat de teller op bijna 10%. Overigens was Finney zelf ook een fervent marathonloper.

Running bitcoin is de tweet van Finney die nog steeds rond gaat op het internet. Hij verwijst naar het draaien van de node software. Doordat het account al lange tijd inactief was, vreesde men dat het iconische account zou verwijderen. Daarom neemt vrouw Fran nu de regie in handen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws