Melania Trump verbaast bitcoin community met opmerkelijke tweet

De voormalige First Lady Melania Trump heeft de bitcoin community opgeschud met een opmerkelijke tweet. Ze vierde namelijk de dertiende verjaardag van het bitcoin genesis block.

Ze voegde ook een plaatje toe van de onbewerkte hexadecimale versie van het allereerste blok waarin Satoshi Nakamoto de nieuwskop van The Times in verwerkte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vrouw van de voormalige president Donald Trump vermeldt ook dat bitcoin een '1 trillion dollar' assetklasse is. In werkelijkheid ligt de totale marktwaarde van bitcoin momenteel op 881 miljard dollar.

De aandacht voor bitcoin is (uiteraard) niet zonder eigen belang. Melania Trump is namelijk bezig met een eigen non-fungible tokenproject onder de naam Melania's Vision.

Donald Trump

Haar man denkt duidelijk anders over bitcoin. Hij betitelde cryptocurrency's onlangs in een interview met Fox News als 'erg gevaarlijk'. Hij zweert namelijk bij de dollar als betaalmiddel.

Hij zei destijds:

"Ik heb nooit van crypto's gehouden. Onze munt is de dollar en dat moet zo blijven. Maar crypto's worden groter en groter en niemand doet er wat aan. (...) Ik wil de dollar als munteenheid en niets anders. Ik wil al dat andere niet. Het kan leiden tot één grote explosie aan munten, waarbij de dotcombubbel kinderspel bij lijkt. Ik vind het een heel gevaarlijk iets".

Al in 2018 opperde hij tegenover zijn minister van Financiën om de cryptosector 'hard aan te pakken'.

Ook Hillary Clinton, een voormalige presidentskandidaat en tegenstander van Donald Trump, is geen fan van bitcoin. In haar ogen ondermijnt bitcoin de Amerikaanse dollar.

Daar tegenover staan politici zoals Cynthia Lummis en Ted Cruz die een bitcoineconomie wel zien zitten. Dat laat onverlet dat ook deze Amerikaanse politici bitcoin zien als een oppotmiddel en niet zozeer als een dagelijks betaalmiddel.

De prijs in euro's:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...