Trump vindt cryptomunten ‘erg gevaarlijk’

Donald Trump vindt crypto’s erg gevaarlijk. Dat zegt de voormalige president van Amerika in een gesprek met Fox News.

Aanleiding is een non-fungible tokenproject van zijn vrouw Melania Trump, waar hij overigens wel weer vierkant achter staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trump omschrijft cryptocurrency’s als een ‘zéér gevaarlijk iets’.

“Ik heb er nooit van gehouden, omdat ik van de dollar. Onze munt is de dollar en dat moet zo blijven. Maar crypto’s worden groter en groter en niemand doet er wat aan”.

Hij gaat verder:

“Kijk, ik wil de dollar als munteenheid en niets anders. Ik wil al dat andere niet. Het kan leiden tot één grote explosie aan munten, waarbij de dotcombubbel kinderspel bij lijkt. Ik vind het een heel gevaarlijk iets”.

Geen fan

Trump is geen fan van cryptocurrency’s, dat liet hij in september dit jaar ook al duidelijk weten. Al in 2018 opperde hij tegenover zijn minister van Financiën om de cryptosector ‘hard aan te pakken’.

Ondertussen groeit de adoptie en het politieke draagvlak van bitcoin in Amerika wel degelijk.

De invloedrijke Republikeinse senator Ted Cruz wil zoveel mogelijk bitcoin miningbedrijven naar Texas halen.

En senatoren zoals Cynthia Lummis pleiten herhaaldelijk voor cryptovriendelijke regels in de Senaat en in andere politieke overleggen.

Het bitcoin protocol kent duidelijke regels en met een deflatoir uitgiftepatroon en een maximum van 21 miljoen bitcoin die gedolven worden. Inmiddels is er 90% van deze voorraad al gemined.

Scepsis

Bitcoin kent historisch gezien altijd een leger aan voor – en tegenstanders.

Recentelijk sprak de macro econoom Eswar Prasad zich uit tegen bitcoin tegenover nieuwszender CNBC. Daarin zegt hij onder meer:

“Bitcoin is een inefficiënte blockchaintechnologie. Het
gebruikt een mechanisme voor validatie dat het milieu vernietigt. Het is niet goed
schaalbaar. Maar er zijn nieuwe technologieën die nieuwe cryptovaluta
ontwikkelen die veel effectiever gebruikmaken van blockchaintechnologie. Dus ik
denk dat de belofte van decentralised finance die gebruikmaakt van
blockchain reëel is, maar bitcoin zelf zal misschien niet meer zo lang duren,” zegt
Prasad.

In het jaarrapport van de Bank of International Settlements (BIS) wordt bitcoin ook omschrijven als een tool voor witwassers, criminelen en wordt het minen als milieuvervuilend gezien.

De BIS zweert bij een systeem van digitale fiat valuta in combinatie met een globaal identificatiesysteem waarbij een digitale euro of dollar is gekoppeld aan iemands identiteit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!bitco

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTrump

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...