Ook Igor Bogdanoff overleden, bekend van bitcoin meme ‘He bought’

Igor Bogdanoff is op gisteren op 72-jarige leeftijd overleden, naar verluidt aan de gevolgen van covid-19. Opmerkelijk, want zes dagen eerder stierf zijn onafscheidelijke broer.

Het Twitter-account Nunya Bizniz breekt het nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !
=https://twitter.com/Pladizow/status/1478073161304449026" data-service="twitter">

He bought?

Binnen de cryptowereld zijn de broers bekend om de "He bought" meme. Dat speelde rond een fikse koerscorrectie van bitcoin in 2018, het begin van de bearmarkt die tot medio 2019 zou duren.

Het onderstaande filmpje, wat binnen cryptokenners de afgelopen jaren uitgroeide tot een meme, is inmiddels ruim 5 miljoen keer bekeken.

De insteek: beide broers controleren de complete financiële wereld en daarmee ook de koersen van cryptocurrency's. Kortom, ze manipuleren de bitcoin koers met hun telefoontjes en markante koppen.

Buiten de cryptowereld waren ze in thuisland Frankrijk bekend als wetenschappers en acteurs.

Ze kregen eind jaren zeventig en begin jaren tachtig bekendheid via programma's als 'Temps X', 'Rayons X' en ‘A deux pas du futur’.

Meest opvallend is natuurlijk hun uiterlijk, vermoedelijk door diverse chirurgische ingrepen. Iets wat de twee altijd hebben ontkend. Beiden zijn doctor in de natuur - en wiskunde en afstammelingen van Oostenrijkse aristocratie.

Ze claimden ook de anonieme bedenker Satoshi Nakamoto geholpen te hebben bij zijn creatie van bitcoin.

Also read

Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

 

4-jarige peuter maakt 6.500% winst met bitcoin die ze kreeg bij geboorte

 

Een van de Bogdanoff broers overleden, bekend van bitcoin meme uit 2018

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.