Amerikaanse miljardair denkt dat bitcoin naar nul gaat

Amerikaanse miljardair denkt dat bitcoin naar nul gaat

De Amerikaanse hedgefondsmanager en miljardair Seth Klarman heeft zich uitgesproken over bitcoin en andere cryptovaluta. Het heeft geen nut en niemand hoeft het te hebben, vindt hij.

Bitcoin gaat naar nul

Klarman denkt dat de meest waarschijnlijk uitkomst voor cryptovaluta is dat het waardeloos wordt. Hij heeft vraagtekens bij het nut van cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik zie het nut van crypto niet in. Ik heb het idee dat het een soort kattenkruid voor techneuten is. Waarom hebben mensen 10 tot 15 verschillende cryptovaluta nodig? Ik snap het niet. Ik denk dat iemand het hoeft te bezitten. Het komt me gewoon voor dat het wel in tranen moet eindigen,” zegt Klarman tijdens een interview met Business Insider.

Hij zit daarmee op een lijn met de Chinese Communistische Partij die gisteren een vergelijkbare mening publiceerde.

Bezwaar tegen energiegebruik

Klarman vindt dat bitcoinminers teveel energie gebruiken. Hij vindt het concept van proof of stake niet levensvatbaar. Eerder heeft de miljardair aangegeven dat hij cryptovaluta ook veel te volatiel vindt. Het is in ieder geval geen potentiële alternatieve (wereld)munt, vindt Klarman. Hij benadrukt dat de belangrijkste valuta de dollar is en blijft.

Seth Klarman is een succesvolle hedgefondsmanager. Hij is bijna sinds de oprichting betrokken bij het investeringsfonds Baupost. De filosofie van Baupost is value investing. Geprobeerd wordt om ondergewaardeerde aandelen te kopen. Baupost investeerde bijvoorbeeld in verschillende financiële instellingen na de val van Lehman in 2008.

Value investing

Klarman gebruikt dezelfde investeringsfilosofie als Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett en Charlie Munger. Ze lijken ook dezelfde mening over bitcoin en andere cryptovaluta te hebben.

Hoewel Buffet en Munger wel iets uitgesprokener zijn over cryptovaluta. Buffett noemde bitcoin in een interview ooit ‘rattengif in het kwadraat’ en vorig jaar noemde Charlie Munger het “walgelijk en in strijd met de maatschappelijke belangen.”

Wellicht heeft Baupost, net als Berkshire Hathaway, indirect ook wel belangen in de cryptosector. Berkshire kocht in 2021 een aandeel van $1 miljard in Nubank, Braziliaans fintechbedrijf dat ook bitcoin ETF’s aanbiedt.

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties