VS juristen dringen bij Biden aan op ingrijpen in detentie van Binance executive in Nigeria

725 totale weergaven
|

Een groep van 18 Amerikaanse staatsadvocaten heeft president Biden opgeroepen om in te grijpen in de detentie van Binance-executive Tigran Gambaryan, die sinds februari 2024 zonder aanklacht wordt vastgehouden in Nigeria. De advocaten verzoeken de Amerikaanse regering om zijn situatie als gijzeling te beschouwen onder de Robert Levinson Hostage Recovery Act.

Onrechtmatige detentie van Binance-executive

Tigran Gambaryan, een voormalig politieagent en hoofd financiële misdaadbestrijding bij Binance, wordt sinds februari 2024 vastgehouden door de Nigeriaanse autoriteiten. Hij werd gearresteerd nadat hij samen met zijn collega, Nadeem Anjarwalla, naar Nigeria was gereisd om gesprekken te voeren over de activiteiten van Binance in het land. Hoewel Anjarwalla wist te ontsnappen en naar Kenia vluchtte, blijft Gambaryan zonder officiële aanklacht vastzitten. De Amerikaanse advocaten wijzen erop dat zijn detentie onwettig is en eisen snelle actie van de regering-Biden.

Gezondheidsproblemen en juridische strijd

Sinds zijn arrestatie is de gezondheid van Gambaryan aanzienlijk verslechterd. Hij lijdt aan ernstige aandoeningen, waaronder longontsteking, malaria en rugklachten, wat zijn situatie levensbedreigend maakt. Zijn advocaten hebben herhaaldelijk gewezen op de slechte medische zorg die hij ontvangt en pleiten voor zijn onmiddellijke vrijlating. Gambaryan kon niet aanwezig zijn bij een hoorzitting op 18 oktober vanwege zijn slechte gezondheid, en de volgende zitting is verplaatst naar 25 oktober. Er is echter nog steeds onzekerheid over zijn juridische status en toekomstige stappen.

Diplomatieke druk en mogelijke stappen

De Amerikaanse regering is diplomatieke gesprekken begonnen met Nigeria, maar er is tot nu toe weinig vooruitgang geboekt in de vrijlating van Gambaryan. De advocaten hebben president Biden verzocht om zijn situatie te classificeren als een gijzeling onder de Robert Levinson Hostage Recovery Act. Deze stap zou de VS in staat stellen meer diplomatieke druk uit te oefenen en de vrijlating van Gambaryan te bespoedigen.

De zaak van Tigran Gambaryan roept wereldwijd bezorgdheid op, zowel vanwege zijn juridische positie als zijn gezondheid. Terwijl de druk op de Amerikaanse regering toeneemt om in te grijpen, blijft de uitkomst van de zaak onzeker. De volgende rechtszitting zal cruciaal zijn voor de toekomst van Gambaryan, maar veel hangt af van de inspanningen van de Amerikaanse regering om zijn vrijlating te bewerkstelligen.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
BinanceNigeria

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...