In 2019 is er $3,7 miljard gestoken in crypto ecosysteem, VS voert lijst aan

659 totale weergaven

In totaal is er in 2019 3,7 miljard dollar geïnvesteerd in crypto – en blockchainbedrijven. De VS neemt daarvan het leeuwendeel voor haar rekening: 2 miljard dollar. Dat blijkt uit onderzoek van The Block Crypto. Ook in Azië en Europa zijn de nodige deals gesloten in 2019. In totaal gaat het om 724 deals.

Crypto – en blockchain-investeringen 2019

In de VS zijn er in 2019 324 deals gesloten, samen goed voor een investeringssom van 2 miljard dollar. De regio’s Azië en Europa volgen met respectievelijk 88 deals en 154 deals.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend: beduidend meer deals in Europa, maar in Azië zijn investeringen van een grotere orde (2,3 miljoen dollar versus 1,1 miljoen dollar). Dat duidt op een voorzichtiger investeringsstrategie in het ‘oude’ Europa.

Ook in de VS ligt het bedrag met 1,7 miljoen dollar gemiddeld lager dan in Azië.

De cijfers van opkomende regio’s zoals Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië vallen daarbij het niet, zoals de onderstaande grafiek duidelijk maakt.

In 2019 is er $3,7 miljard gestoken in crypto ecosysteem, VS voert lijst aan

Lees ook – Dit zijn de 10 grootste investeringen in crypto en blockchain van 2019

Kloof

Volgens onderzoeker John Dantoni treedt er een kloof op tussen de diverse regio’s:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De VS, Europa en Azië zijn goed voor 99% van alle investeringen in 2019. Ondanks het verhaal ‘banking the unbanked’, stroomt er weinig tot geen kapitaal naar de financiële infrastructuur in Zuid-Amerika en Afrika. Regio’s waar de nood veel hoger is’. [/penci_blockquote]

In Nederland nam het actieve beleggingsfonds Icoinic het eveneens Nederlandse Synnovin uit Deventer over

Lees meer over:
cryptoinvesteringen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...