Wall Street bull Scaramucci: ‘Instituties zitten níet in de bitcoin markt’

Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital is een bekende hedgefondsmanager in Amerika. Hij is dan ook de voormalige communicatiechef van de vorige president Donald Trump.

Hij vermoedt dat er amper instituties actief zijn op de bitcoin markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekende hedgefondsmanager over bitcoin markt

Dat was een kortstondig, politiek avontuur van enkele maanden, maar daardoor is hij wel bekender dan de gemiddelde hedgefondsmanager.

In een vraaggesprek met persbureau Bloomberg gaat hij in op de laatste ontwikkelingen op de bitcoin markt.

Twee conclusies: allereerst instituties zoals pensioenfondsen en verzekeraars zijn nog amper actief op de bitcoin markt.

Ten tweede verwacht de New Yorker dat een grote bank in de toekomst Coinbase gaat kopen of een vergelijkbaar bitcoin bedrijf.

De oprichter van Skybridge denkt dat de huidige cryptomarkt wordt gedomineerd door circa 10 procent van de financiële instellingen.

Hij concludeert: “De instellingen zijn er niet … iedereen die
je vertelt dat er institutionele adoptie in deze markt is, is niet helemaal
eerlijk. Of ze zien iets wat ik niet ziet”.

Bitcoin ETF

Scaramucci lijkt de groeiende interesse onder banken of andere financiële instellingen te willen nuanceren. Dit terwijl de Amerikaanse markt lijkt te anticiperen op de komst van een bitcoin exchange traded fund (ETF).

Dat is een financieel product waarvan de prijs is afgeleid van de onderliggende asset bitcoin. De drempel van een ETF is een stuk lager dan het kopen van het ‘echte’ bitcoin, waar andere eisen aan worden gesteld op het gebied van custody en verzekering.

Eerder dit jaar was er sprake van een golf van aanvragen, van Goldman Sachs, Fidelity tot Grayscale. En ook Skybridge zelf zal als custodian optreden voor de ETF ingediend door First Trust.

Analisten van Bloomberg speculeren op een goedkeuring door de Securities & Exchange Commission in de komende maand, naar verluidt op 18 oktober.

Volgens Eric Balchunas, de senior ETF-strateeg van Bloomberg, zal het echter ergens in november zijn.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...