Warren Buffett vindt cash belangrijker dan 'nieuwe vorm van geld'

Warren Buffett vindt cash belangrijker dan 'nieuwe vorm van geld'

De legendarische belegger Warren Buffett verkiest cash geld boven 'nieuwe vormen van geld'. Zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway houdt daarom altijd een vrij grote cashpositie aan. Dat meldt nieuwszender CNBC, die verslag deed van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in Omaha, Nebraska.

Het is een beetje mysterieuze boodschap van de 91-jarige Buffett, en hij noemt bitcoin of andere cryptocurrency's niet expliciet. Wel is algemeen bekend dat hij geen toekomst ziet in bitcoin. Hij heeft het eerder als 'rattengif' omschreven. Zijn partner in crime, Charlie Munger, noemde het zelfs 'rattengif in het kwadraat'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook noemde Buffett bitcoin onlangs nog 'walgelijk'. Blockchain ziet blockchaintechnologie wel als een belangrijke ontwikkeling. Ook heeft Berkshire Hathaway geïnvesteerd in de bitcoinvriendelijke bank Nubank.

Buffett, groot geworden door investeringen in Coca-Cola, IBM en McDonald's zei tijdens de bijeenkomst:

'De Amerikaanse overheid bepaalt dat dit biljet wettig geld is in de Verenigde Staten', zei Buffett, terwijl hij een afbeelding van een dollarbiljet van $20 liet zien. 'Dat is wat geld is. Het kan zijn dat de koopkracht dramatisch vermindert. En dollars is het enige geld die je rekeningen kan betalen'.

Miljardair

Buffett geldt als één van de rijkste personen op aarde na Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, Bill Gates en de Indiase magnaat Gautam Adani. Als iemand dichtbij de fiat geldkraan is hij erbij gebaat bij een status quo van het huidige financiële systeem, waarbij de dollar dominant is.

Andere invloedrijke investeerders in Amerika zijn wel overtuigd van het belang van bitcoin als instrument om je koopkracht te behouden op de lange termijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan