Wat zijn de verwachtingen voor bitcoin in 2025?

Tot nu toe maakte bitcoin ongeveer iedere vier jaar een nieuwe all-time high. Dat lijkt te maken te hebben met de halvings, die om de vier jaar plaatsvinden. Meestal pakt bitcoin 18 maanden na de halving een nieuwe all-time high. De volgende halving staat voor april 2024 op het programma, waardoor de nieuwe all-time high in 2025 plaats zou moeten vinden.

TheBTCTherapist verwacht op basis van het verleden in ieder geval een bitcoin koers van 380.000 dollar.

Je bent niet bullish genoeg

De tekst in de grafiek van TheBTCTherapist zegt in ieder geval voldoende: "Je bent niet bullish genoeg."

Niet iedereen is het overigens eens met de analyse van TheBTCTherapist. De populaire Crypto Rover verwacht bijvoorbeeld een bitcoin koers van 110.420 dollar in 2025.

Het lijkt er in ieder geval op dat vrijwel iedereen verwacht dat bitcoin tijdens de volgende run de grens van 100.000 dollar zal passeren. Uiteindelijk moeten we ook dat nog maar zien natuurlijk, want garanties bestaan niet binnen de financiële wereld.

Voor nu is het macro-economische klimaat niet zo gunstig dat een nieuwe all-time high binnen handbereik is. Al kan er tussen nu en het jaar 2025 natuurlijk een hoop veranderen.

Bijvoorbeeld door de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Pessimisme overheerst

Dat het pessimisme op dit moment een beetje overheerst is niet vreemd. Bitcoin doet het alweer een paar maanden matig, nadat het jaar 2023 zo goed was begonnen. Het lijkt erop dat de bulls uitgeblust zijn, ook al staat er voor april 2024 een nieuwe halving op het programma.

Het wordt wel interessant om te zien wat bitcoin in aanloop naar die halving zal kunnen klaarspelen.

Je zou verwachten dat mensen op basis van de resultaten uit het verleden wel warmlopen voor de halving.

Dankzij die resultaten kan bitcoin weleens een self fulfilling prophecy worden. Zeker als daar nog de Spot Bitcoin ETF van een partij als BlackRock overheen klapt en we in 2024 en 2025 weer renteverlagingen te zien krijgen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....