“We gaan richting de ergste recessie van ons leven”

Bloomberg Intelligence analist Mike McGlone voorspelt dat bitcoin weleens voor een gigantische daling kan staan. In een nieuw Understanding Macro interview zegt McGlone dat we een nieuw tijdperk van hogere rentes ingaan. "Het belangrijkste feit is dat de 800 pond wegende gorilla, de Federal Reserve, de monetaire duimschroeven nog altijd aandraait", aldus McGlone.

Wat betekent dat voor bitcoin?

Als de rentes hoog zijn, dan hebben risico-assets als bitcoin het over het algemeen zwaar. Ze zijn simpelweg minder aantrekkelijk voor investeerders, omdat de relatief veilige Amerikaanse staatsobligaties een rendement van ongeveer 5 procent bieden.

McGlone zegt als gevolg daarvan dat bitcoin met meer dan 5 procent kan dalen vanaf het huidige niveau.

"Ik denk dat er een risico is dat bitcoin onder de 25.000 dollar terechtkomt en dat het alle andere risico-assets met zich meetrekt", aldus McGlone.

Volgens de analist van Bloomberg zal bitcoin uiteindelijk meer als goud gaan handelen. Als bitcoin dan ook de market cap van goud zal overnemen, dan kunnen wij ons daar wel in vinden, want dat zou namelijk een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar opleveren.

Ergste recessie van ons leven

Verder voorspelt McGlone in het interview de "ergste recessie van ons leven." Dat zijn dingen die je niet graag hoort uit de mond van een analist van Bloomberg. Waarschijnlijk baseert de analist zich hierbij op de hogere rentes die het economische systeem nu plotseling moet dragen.

Na een decennium van kunstmatig lage rentes, heeft geld nu plotseling weer een prijs. Hoe langer die situatie duurt, hoe meer pijn dat zal opleveren voor de markt.

De tekorten van de Amerikaanse overheid lopen op, waardoor zij steeds meer geld moeten lenen en als gevolg daarvan stijgen de rentes nog meer.

Hoe meer geld de Amerikaanse overheid moet lenen (vraag naar dollars) hoe minder dollars er beschikbaar zijn voor het bedrijfsleven, waardoor de rentes verder stijgen. Alles bij elkaar zijn dit geen ontwikkelingen om vrolijk van te worden.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....