‘We kunnen een jongen niet gevangen zetten omdat hij Bitcoin koopt’, zegt minister van Financiën in Tunesië

Bitcoin (BTC) is een veelzijdig fenomeen dat op verschillende manieren invloed heeft. Ook in Tunesië komen er veranderingen aan.

De minister van Financiën in Tunesië, Ali Kool, wil BTC legaliseren in het land. Volgens Trustnodes vertelde de politicus dit op nationale TV.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is geen verbod

Voor de duidelijkheid: bitcoin is niet verboden in Tunesië. Bedrijven als Coinbase geven aan dat zij diensten leveren in het land. Toch is een 17-jarige opgepakt voor een bitcoin transactie. Ogenschijnlijk ging het om een misverstand: de autoriteiten dachten aan witwaspraktijken.

Reden voor Kooli om te reageren: ”Ik ga de wet aanpassen, we kunnen geen Tunesische jongens gevangen zetten voor het kopen van bitcoin.”

Mustapha Boufares is actief in de industrie in het land en reageert: ‘Deze arrestatie werd niet gedaan omdat er een misdaad is begaan.” Volgens Boufares komt dit omdat er geen duidelijke regels en richtlijnen zijn voor bitcoin in Tunesië.

Hij werd simpelweg verdacht van witwassen omdat de autoriteiten de geldstroom niet goed konden nagaan.

De arrestatie vond al in april plaats, naar verluidt waren er verschillende protesten vanuit de bitcoin industrie in Tunesië.

Om een beeld te schetsen: de politie staat onder druk in het land. The Guardian meldt dat er grote protesten waren voor een eerder voorval waarbij agenten een man in elkaar sloegen.

Het is afwachten wat er uit de koker komt van de politici in Tunesië. Het lijkt echter wel duidelijk dat het land op dit moment aan de gang moet met duidelijke wetten en regels. Als we de woorden van Kool moeten geloven komt er meer duidelijkheid.

De vraag is echter wat er met die duidelijk wordt gedaan als deze er is. Het lijkt erop dat de 17-jarige bitcoiner al niets fout deed volgens de huidige regels.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...