Website bitcoin.org getroffen door ddos-aanval, 0.5 bitcoin geëist

De website bitcoin.org is getroffen door een ddos-aanval. De mensen erachter eisen een halve bitcoin aan losgeld. Zo laat website beheerder Cobra weten op Twitter, zo meldt nieuwssite Decrypt.

Bitcoin.org aangevallen

Een ddos-aanval houdt in dat een website wordt overladen met gebruikers zodat de servers van de site het niet meer aankunnen. Hierdoor wordt de site onbereikbaar voor anderen. Volgens de website beheerder Cobra vragen de aanvallers 0.5 Bitcoin aan losgeld. Dat is omgerekend ~$17.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gecoördineerde pogingen om websites naar beneden te halen is geen nieuw fenomeen in de bitcoin wereld. Vorig jaar had de website van hardware wallet Trezor er ook last van en ook bitcoin beurs Poloniex kwam aan de beurt.

‘Het is een serieuze aanval, we hebben moeite om de website draaiende te houden. Het is nog onduidelijk hoelang we offline zullen zijn.”, zo laat Cobra weten. Op het moment van schrijven is de website overigens al weer online.

Whitepaper

Op de website bitcoin.org staan veel leerzame dingen over hoe je kan beginnen met bitcoin. De website is voor het eerst in augustus van 2008 geregistreerd. Het is ook de website waar de white paper, het document dat Satoshi Nakamoto in 2009 publiceerde, oorspronkelijk te vinden was.

Afgelopen maand heeft Cobra overigens een rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk verloren tegen Craig Wright waardoor de whitepaper op de Britse versie van de site niet meer te vinden is. Cobra weigerde zich uit principe te laten identificeren voor de rechtszaak, waardoor de rechter in het voordeel van Wright besloot.

Craig Wright beweert de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, te zijn. Dit is overigens niet waar. Meer hierover vind je hier.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!