Wells Fargo biedt passief Bitcoin fonds aan voor rijke klanten

Wells Fargo heeft een particulier bitcoin fonds geregistreerd bij Amerikaanse toezichthouders. De megabank wil daarmee indirect een mogelijkheid aan haar rijkste klanten aanbieden om in de cryptovaluta te kunnen investeren.

Bitcoin via bank

De multinational is opgericht in 1929 en ze hebben wereldwijd 7.200 fysieke locaties en 13.000 geldautomaten. Er werkten vorig jaar ruim 260.000 mensen voor de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bron heeft aan CoinDesk vertelt dat het om een nieuw en passief fonds gaat. Dat betekent dat de ‘inhoud’ van het fonds vast staat en dat er geen directeur en fondsmanager is die de investeringen in het mandje in de gaten houdt en aanpast.

Dit gaat in tegen de verhalen uit eerdere berichtgeving, dat Wells Fargo rijke investeerders een actief beheerd fonds wilde aanbieden. Begin augustus, zo’n twee weken geleden, was dit nieuws ook te lezen op Bitcoin Magazine NL:

Alleen geaccrediteerde beleggers mogen gebruik maken van de diensten van Wells Fargo. Volgens berichtgeving van Bussines Insider van destijds moet je dan denken aan mensen met een inkomen van meer dan $200.000 per jaar of een vermogen van meer dan $1 miljoen.

Samenwerking

Om dit fonds op poten te krijgen, gaat Wells Fargo samenwerken met NYDIG en FS Investments. NYDIG staat voor de New York Digital Investment Group en ze gooien hoge ogen in de bankwereld. Indirect zorgen zij voor de infrastructuur waardoor miljoenen Amerikanen via hun bankaccount bitcoin kunnen kopen. Ook is NYDIG, dat wordt geleid door Ross Stevers, een custodial voor de grootste cryptocurrency.

Volgens de documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond zijn er ook twee dochterondernemingen van de bank betrokken bij de samenwerking. Het nieuwe fonds heeft de naam FS NYDIG Bitcoin Fund I, LP.

Vandaag diende ook JP Morgan een aanvraag in voor een passief bitcoin fonds, tevens in samenwerking met NYDIG.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsfonds