Twee grote Amerikaanse banken bieden Bitcoin diensten aan in Europa

Twee grote Amerikaanse banken bieden Bitcoin diensten aan in Europa

Goldman Sachs en Bank of America bieden bitcoin diensten aan in Europa. De banken verwerken de handel van bitcoin exchange-traded products (ETP's) voor hedgefondsen in ons werelddeel. Dat meldt Coindesk.

Goldman Sachs

Goldman Sachs is een andere grootbank dat beetje bij beetje meer doet met bitcoin. Binnen de bank is lang niet iedereen het er over eens dat bitcoin een interessante investering is. Sommige analisten van de Amerikaanse zakenbank vinden het niets, anderen vinden de prijsbewegingen toch wel erg interessant om mee te handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank biedt al diensten aan met futures, en nu komen daar ook verschillende diensten bij voor hedgefondsen in Europa.

Bitcoin en Bank of America

Eerder deze maand startte Bank of America met de handel in bitcoin futures. De bank hoorde eerst in een lijstje met banken die níet (publiekelijk) geïnteresseerd waren in bitcoin. Sterker nog: in 2018 mochten adviseurs en klanten van de bank niets te maken hebben met bitcoin gerelateerde investeringen.

Inmiddels lijkt de organisatie om. Het is immers een commercieel bedrijf, en in de wereld van bitcoin valt ook omzet te halen.

Het gaat wel stapsgewijs en rustig aan, het is niet zo dat deze bank ineens alles op alles zet om met bitcoin aan de slag te gaan. Als deze diensten succesvol (lees: winstgevend) zijn, dan volgen er ongetwijfeld meer diensten.

Vraag en aanbod

Net als bij futures groeit de vraag naar cryptocurrency ETP's gestaag. Dat is reden genoeg voor bankiers om hun diensten verder uit te bouwen. Ondanks de recente dalingen vanaf de recordprijs rond $64.800 lijkt ook hier geen rem op te zitten.

Bitcoin is geen vies woord meer in deze tak van sport. Wel zie je veel verschillende aanpakken. Veel grote banken beginnen klein, bij hun grootste klanten. Denk aan de handel in futures (zoals Bank of America) of het investeren in bepaalde indexen. Kleinere banken experimenteren meer en kijken zelfs naar 'echte' bitcoin handel.

650 financiële instellingen in Amerika kunnen aankloppen bij NYDIG om hun bitcoindiensten uit te rollen.

Kortom, bitcoin als beleggingsproduct komt langzaam aan echt in de mainstream terecht. De vraag is nu blijft de interesse groeien?

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank Europa ETP

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties