President Bukele van El Salvador: "We zijn er nog altijd vroeg bij"

President Bukele van El Salvador: "We zijn er nog altijd vroeg bij"

Satoshi Nakamoto ontwikkelde Bitcoin als antwoord op de groeiende macht van gecentraliseerde entiteiten binnen het financiële systeem. Wat dat betreft is het ironisch dat hetzelfde soort partijen erin geslaagd is om die macht ook binnen het bitcoin-ecosysteem naar zich toe te trekken. Het is echter goed mogelijk dat het FTX-fiasco daar verandering in brengt.

FTX is het tegenovergestelde van bitcoin

President Nayib Bukele van El Salvador laat op Twitter van zich horen over de ineenstorting van het grote FTX-handelsplatform. "FTX is het tegenovergestelde van Bitcoin. Het Bitcoin protocol is ontworpen om piramidespelen, bankruns, Enron's, WorldCom's, Bernie Madoff's, Sam Bankman-Fried's, bailouts en vermogensverdeling te voorkomen", zo begint Bukele zijn relaas.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Helaas lijkt het erop dat sommige mensen dat vergeten zijn. "Sommige mensen begrijpen het, maar sommigen ook nog niet", zo gaat Bukele verder. Het is te hopen dat mensen hierdoor inzien waar Bitcoin echt om draait en dat ze hun bitcoin in eigen beheer nemen.

"We zijn nog altijd vroeg. 🌎/21m", zo sluit Bukele zijn verhaal op Twitter af. Waarmee hij aangeeft dat nog zoveel mensen bitcoin niet begrijpen en dat er wat dat betreft nog veel te winnen is qua koers. Laten we hopen dat hij gelijk heeft, maar het lijkt er in ieder geval op dat hij dubbel inzet op het succes van bitcoin.

Alle bitcoiners roepen hetzelfde

Als het FTX-schandaal ons één ding oplevert, dan is het wel een massale oproep voor mensen om hun bitcoin naar eigen wallets te sturen. Het drama bij de gevallen beurs leert ons dat zelfs de grootste partijen (voorlopig) niet te vertrouwen zijn.

Pas als ze volledig transparant zijn over de bitcoin-reserves en ook inzicht geven in de openstaande schulden is het mogelijk om de solvabiliteit van een beurs te beoordelen. In die zin is het te hopen dat enkele grote jongens het goede voorbeeld geven en hier een voortrekkersrol in zullen spelen.

Proof-of-Reserves lijkt eraan te komen, maar dat is het halve werk. Ten eerste moet die Proof-of-Reserves vrijwel continu doorlopen en ten tweede moeten beurzen hun verdere financiële gezondheid met de markt delen. Pas dan kan de industrie het vertrouwen van het grote publiek weer winnen.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan