Wetsvoorstel tegen bitcoin miners in Texas van tafel

Twee maal goed nieuws voor bitcoin miners in de Amerikaanse staat Texas. Waar eerder een federale belastingregel van 30% van tafel lijkt te zijn, gaat nu ook de anti-bitcoin mining-wet niet door.

Wetsvoorstel van tafel

Om precies te zij ging het om de Senate Bill 1751. Het poogde om strenge beperkingen op te leggen aan bitcoin miners in Texas.

Het wetsvoorstel werd in april vrij eenvoudig door de Senaat geloodst. Het werd unaniem aangenomen met 31 stemmen voor en 0 stemmen tegen. Het plan was om beperkingen op te leggen op bitcoin miners. Ze hadden volgens politici te veel voordelen omtrent het gebruik van de nutsvoorzieningen en het afdragen van belastingen.

Volgens de voorgestelde wetgeving zouden miners minder compensatie en belastingverlagingen krijgen, tot maximaal 10%. Bepaalde bedrijven die datacenters exploiteren, zouden vanaf september 2023 ook geen korting op staatsbelastingen krijgen.

De Texas Blockchain Council, het Satoshi Action Fund en de Chamber of Digital Commerce kwamen in actie en startten een campagne met de naam "Don't Mess With Texas Innovation". Dit is succesvol gebleken.

Tegenargumenten

Dennis Porter, de CEO en mede-oprichter van Satoshi Action Fund, vertelt:

“Deze overwinning zorgt ervoor dat energie-innovatie zal blijven groeien in Amerika en zorgt ervoor dat we de koploper van de wereld blijven wat betreft bitcoin mining."

"Het belangrijkste is dat deze overwinning de kracht benadrukt die de bitcoin community heeft als we samenwerken tegen slecht beleid. Het toont aan dat onze gemeenschap en industrie de overwinning kunnen behalen als we samenwerken.”

Kort gezegd kwamen de organisaties met sterke argumenten tégen het wetsvoorstel: er zouden 22.000 Texanen in de mining markt werken en ook zorgen de bitcoin miners voor het balanceren van het elektriciteitsnet van de ERCOT, de Electric Reliability Council of Texas.

Ze verwijzen hierbij naar de winterstorm die in 2022 voor veel problemen zorgden. Bitcoin miners werkten mee door betaald te stoppen met minen, waardoor 1,5 miljoen mensen toch elektriciteit behielden.

Ook op federaal niveau is er veel gaande. In de discussie over het verhogen (of wegnemen) van het Amerikaanse schuldenplafond werd een belasting op bitcoin miners als troef meegenomen. Ondanks dat het Congres nog moet stemmen, lijkt ook deze bepaling van tafel.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining