Whale kocht afgelopen week voor $118 miljoen bitcoin

836 totale weergaven
bitcoin dominantie

Een onbekende whale is gigantische hoeveelheden aan Wrapped Bitcoin het kopen, terwijl er een controverse gaande is over de eigendomsstructuur van de tokens. Lookonchain claimt dat de onbekende whale al een totaal van 1.953 Wrapped Bitcoin kocht (ter waarde van 118 miljoen dollar) tegen een gemiddelde koers van 58.853 dollar.

Controverse over Wrapped Bitcoin

Voor de echte bitcoin puristen is een Wrapped Bitcoin natuurlijk geen bitcoin. Om bitcoin te kopen, moet je volgens hen bitcoin kopen op de blockchain van de munt. Dus niet tokens op andere blockchains die bitcoin vertegenwoordigen.

Dan moet je immers een andere partij vertrouwen. Precies daar is nu wat controverse over. Op 9 augustus kondigde BitGo, het team achter Wrapped Bitcoin, namelijk aan dat ze de controle over Wrapped Bitcoin willen overdragen aan een joint venture bestaande uit zichzelf, het in Hong Kong gevestigde BiT Global en het Tron-ecosysteem van Justin Sun.

Meteen daarna gebeurde er van alles in dit wereldje. Zo publiceerde Block Analitica een voorstel op het governance forum van MarkerDAO om alle nieuwe Wrapped Bitcoin (WBTC) schulden te sluiten en nieuwe leningen met WBTC als onderpand tegen te houden.

Dit voorstel werd op 16 augustus goedgekeurd en dat was niet de enige actie die tegen Wrapped Bitcoin werd ondernomen.

Coinbase komt met eigen synthetische bitcoin?

Nu lijkt namelijk ook Coinbase zijn kans schoon te zien om een eigen synthetische bitcoin te lanceren.

Op Twitter deelde Coinbase namelijk het volgende: “cbBTC. Coming soon.”

Duidelijker dan dat kan het natuurlijk niet. Het lijkt erop dat Coinbase ook bezig is om een synthetische versie van bitcoin op hun eigen blockchain te lanceren. Coinbase lanceerde enige tijd geleden redelijk succesvol Base, een layer-2 netwerk voor Ethereum.

Jesse Pollak, het hoofd van Base, geeft aan dat hij de integratie van bitcoin op Base wel ziet zitten. “[…] en we gaan een gigantische bitcoin economie op Base bouwen.”

Het is opvallend te noemen dat deze acties van Coinbase daags na de controversiële plannen van Wrapped Bitcoin komen. Wat denk jij? Is dit een goede ontwikkeling voor bitcoin?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....