Whale verstuurt 2.500 bitcoin van Coinbase naar onbekende wallet

Op 15 januari werd er 2.501 bitcoin (BTC) van Coinbase naar een onbekende wallet gestuurd.

Wie deze grote transactie deed is niet bekend voor het algemene publiek. Bij een beurs als Coinbase ben je verplicht om jezelf te identificeren als je dit soort grote bedragen wil opnemen. Voor buitenstaanders zoals wij blijft het gissen wie of wat er achter deze grote transactie zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het kan een partij zijn die recentelijk groots heeft ingekocht. Het kan ook een interne transactie zijn vanuit Coinbase. Ook wanneer zij een transactie sturen naar een eigen adres is dit te zien voor anderen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een deel van de bitcoin van klanten naar een andere wallet te verplaatsen.

Het netwerk van bitcoin is open en voor iedereen inzichtelijk. Alle transacties zijn vindbaar en te analyseren. Het account Whale Alert houdt dit soort grote adressen in de gaten. Zij hebben echter (gelukkig) geen inzicht in alle eigenaren van verschillende wallets.

Whales

Er zijn dagelijks opmerkelijke transacties te vinden. Hieronder hebben we er nog eens twee voor je op een rij gezet.

Er stroomde onder andere 1.300 bitcoin richting de cryptobeurs Xapo.

Ook naar Crypto.com worden regelmatig grote transacties gestuurd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...