Whales kopen $1,4 miljard aan bitcoin op in 24 uur

2756 totale weergaven
whale crypto bitcoin whales

Bitcoin whales profiteerden van de koersval die bitcoin doormaakte op 11 juni. In totaal kochten zij op die dag 20.600 BTC ter waarde van ongeveer 1,4 miljard dollar.

Volgens de analisten van CryptoQuant was dit de grootste instroom voor bitcoin whales sinds 28 februari. Destijds waren de Bitcoin ETFs slechts zes weken oud en was bitcoin op weg naar een nieuwe all-time high.

Bitcoin whales schrikken wakker

De instromen voor bitcoin whales hingen tussen de 1.300 en 2.200 BTC per dag op het moment dat de bitcoin koers op 7 juni viel van 71.650 dollar naar ongeveer 69.000 dollar. Enkele dagen later viel de koers opnieuw stevig naar beneden, waardoor de whales besloten om 20.600 bitcoin uit de markt te kopen.

Voor 12 juni is de data op dit moment nog niet beschikbaar. Gisteren schoot de bitcoin koers in de middaguren omhoog, nadat de inflatie in de Verenigde Staten een stuk lager bleek dan verwacht.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin weer op de koers van 67.500 dollar en zijn we “terug bij af.”

Dat heeft te maken met de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die nog behoorlijk streng was. Fed-voorzitter Powell gaf aan dat zij nog meer bevestiging willen dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%. Voor 2024 verwacht zijn centrale bank nog ongeveer één schamele renteverlaging.

Nog 942.000 bitcoin bij de beurzen

Deze ontwikkelingen vinden plaats op het moment dat het aantal bitcoin op de beurzen naar een dieptepunt valt. Op het moment van schrijven gaat het om 942.000 stuks, het laagste niveau sinds 22 december 2021; zo claimen de analisten van het on-chain analyseplatform Santiment.

Ondanks al deze positieve ontwikkelingen heeft bitcoin moeite om het niveau van 69.000 dollar te overstijgen. Dat is de all-time high van november 2021, waar een hoop weerstand lijkt te liggen.

De komende weken moeten uitwijzen of bitcoin de opwaartse trend nog een vervolg kan geven in 2024. Op dit moment is dat allesbehalve zeker en dat heeft vooral te maken met het terughoudende beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....