'Whales kopen nu ook weer Bitcoin bij, terwijl DCA'ers dat al langer doen'

'Whales kopen nu ook weer Bitcoin bij, terwijl DCA'ers dat al langer doen'

Vermogende investeerders richten zich weer op Bitcoin (BTC). Althans, dat blijkt als we naar de on-chain data kijken.

Bitcoin voor vermogende investeerders

In de nieuwsbrief van Ecoinometrics is te lezen dat er positieve veranderingen te zien zijn rondom de adressen met 1.000 tot 10.000 BTC. Met de huidige marktprijs zijn deze adressen goed voor $50 miljoen tot $500 miljoen aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op basis van data die analisten uit de blockchain halen, ziet Ecoinometrics dat de zogenoemde 'whales' weer aan het accumuleren zijn. Het lijkt erop dat deze vermogende investeerders een aantrekkelijk instapniveau hebben gevonden.

Is dit een indicator dot ze het vertrouwen hebben dat Bitcoin de $50.000 weer achter zich laat, in een poging om opnieuw de all-time high op te zoeken.

Ook bij adressen die minder dan 1 BTC aanhouden, is een trend te zien. Sinds juni hebben ze veel bijgekocht, en ogenschijnlijk de verkoopdruk van de 'whales' opgevangen. Daarmee streden de DCA'ers en de rijke-jongens tegen elkaar met koop- en verkoopdruk.

"Onlangs is er on-chain divergentie geweest tussen 'kleine vissen' die coins verzamelen [en] 'whales' die coins verkochten. Dat is niet ideaal, maar dit lijkt te veranderen.”

DCA'ers kopen bij

Glassnode bevestigt deze trend. Ze meldden dat het aantal adressen met ten minste 0,1 BTC maandag het hoogste punt in drie maanden bereikte van 3,2 miljoen. Het laat zien dat de 'kleine vissen' inderdaad aan het accumuleren zijn.

Intussen hang de prijs van Bitcoin al een poosje aan de bovenkant van de URDP-indicator. Dit is een metric die aangeeft voor welke prijs iedere UTXO is gekocht. Een UTXO is een Unspent Transaction Output. Tussen de $45.000 en $50.000 werden er veel UTXO's aangemaakt (door het doen van transacties).

Het geeft aan voor welke prijs we met z'n allen als Bitcoiners onze sats accumuleerden. Op basis van deze metric, ligt de weg open richting de $53.700, gezien we aan de bovenkant van de oranje-reeks zitten.

'Whales kopen nu ook weer Bitcoin bij, terwijl DCA'ers dat al langer doen'

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties