Whales kopen weer na prijsherstel bitcoin van 30%

Het aantal bitcoin adressen met tenminste 1.000 bitcoin is de afgelopen weken stevig toegenomen. Deze zogenaamde whales hebben tijdens het herstel van 30 procent in de afgelopen weken toegeslagen op de markt.

Op 10 februari is de totale hoeveelheid bitcoin op deze adressen gestegen naar 8,096 miljoen, terwijl dat op 24 januari nog 7,95 miljoen was. Een toename van bijna 150.000 bitcoin. Hetgeen laat zien dat kapitaalkrachtige bitcoiners vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whales en institutioneel geld

Het koopsentiment onder de rijkste bitcoiners heeft flink aan momentum gewonnen tijdens het herstel van de afgelopen twee weken. Vanaf de bodem van 33.000 dollar op 24 januari tot de huidige koers van ongeveer 43.500 dollar op 11 februari.

Ook de kleinere bitcoin investeerders zitten niet stil. Adressen met minder dan 1 bitcoin, de zogenaamde vissen, doen ook mee aan de accumulatie-golf. Het lijkt erop dat de kleine vissen en de whales samen ten strijde trekken tegen de bears.

Whales kopen weer na prijsherstel bitcoin van 30%
Bitcoin on-chain divergence. Bron: Coin Metrics, Ecoinometrics

Interessant is dat de koopclusters die we nu zien overeenkomen met de clusters van enkele dagen voor de all-time high van 69.000 dollar in november 2021. “Ik weet niet of dit signaal een blijvende voorspeller van een voortdurende rally is, maar hey, voor nu werkt het prima”, aldus Nick van Ecoinometrics.

Een rapport van CoinShares van deze week liet ook zien dat bitcoinfondsen weer in trek zijn bij de grote beleggers. Afgelopen week stroomde er 71,4 miljard richting bitcoinfondsen. Wat erop wijst dat ook institutioneel geld bitcoin weer op de radar heeft.

We zijn nog aan het opwarmen

Nick van Ecoinometrics geeft verder in zijn rapport aan dat bitcoin de komende maanden nog genoeg ruimte heeft om te groeien.

Waarbij hij zich baseert op een risico-score die samengesteld is op basis van een analyse van meerdere factoren ten aanzien van vraag en aanbod.

Whales kopen weer na prijsherstel bitcoin van 30%
Bitcoin aggregated risk level. Bron: Ecoinometrics

De uitkomst van de analyse is een kleurweergave van de huidige staat van de markt. Waarbij een rode en een blauwe punt wijst op een ‘hete’ of ‘koele’ markt. Hoe heter de markt, hoe hoger de verkoopdruk en andersom.

Volgens Nick zijn we pas net aan het opwarmen en kunnen we op basis van zijn analyse nog een mooie run verwachten. “In theorie zijn er geen obstakels voor de bitcoin koers om een stuk hoger te worden, behalve het gebrek aan momentum”, zo schrijft hij in zijn rapport.

Volgens de analisten van WhaleMap ligt de meeste weerstand nu op het niveau tussen de 46.200 en 49.000 dollar. Tot nu toe lijkt bitcoin dan ook moeite te hebben om zich sterk te houden op 45.500 tot 46.000 dollar. WhaleMap wijst de range van 41.400 tot 42.400 aan als het huidige steunniveau.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....