Whales sturen bijna 3.000 bitcoin naar Coinbase

Whales sturen grote brokken bitcoins naar Coinbase, de belangrijkste beurs van Amerika.

De afgelopen 24 uur is 2.799 bitcoin naar de exchange uit San Francisco gestuurd, zo blijkt uit meldingen van het Nederlandse Whale Alert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het betreft drie transacties van respectievelijk 658 btc, 1.016 btc en 1.125 btc.

Door de bank genomen is dit een bearish signaal, want zodra er bitcoins naar een beurs wordt gestuurd, dan is dat doorgaans om te verkopen. Coinbase heeft namelijk ook nog geen renteproduct op de markt, dus deze bitcoins zijn ook niet bedoeld om te rentenieren.

Whales houden zich toch wel rustig

Zoomen we uit, dan valt het eigenlijk wel mee met de activiteiten van whales op het netwerk. Ondanks de prijsactie naar beneden, houden ze zich rustig.

Whales is een benaming van entiteiten die 1.000 bitcoin of meer bezitten. Dat kunnen vermogende individuen zijn, of beleggingsfondsen, financiële tussenpersonen of beursgenoteerde bedrijven

Coindesk voert een analyse van Will Clemente van Blockware Intelligence op, waaruit blijkt dat whales niet de 'dip' aan het kopen zijn.

Voor zijn analyse heeft hij de wallets van beurzen eruit gefilterd om een secuurder beeld te krijgen van het on-chaingedrag van de whales.

Deze entiteiten waren zichtbaar de brandstof achter het breken van $20.000 eind 2020 en gedragen zich in 2021 en 2022 tot nu toe minder a

En in een eerdere tweet merkt hij ook de afwezigheid van whales op.

Voorlopig kijken (technisch) analisten naar de $30.000 als het volgende steunlevel.

Kijken we naar de gemiddelde kostprijzen op het bitcoin netwerk, dan geldt $24.000 als absolute bodem op basis van de on-chain indicator MVRV, aldus on-chainanalist Dylan LeClair.

Dat is het kantelpunt dat grofweg meer dan de helft van de houders onder water komt.

Tal van factoren zetten de huidige prijs stevig onder druk. Dezelfde LeClair zet deze factoren op een rijtje:

Eerder meldden we dat beleggers op vrijdag en zaterdag bijna 3,5 miljard dollar aan verlies hebben geleden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhalewhales

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.