Willy Woo: ‘Er komt een saaie markt aan, wat goed is voor de BTC koers’

785 totale weergaven
btc koers

Het lijkt erop dat de BTC koers in een rustige fase terechtkomt. Analist Willy Woo verwacht dat de markt voorlopig saai blijft, wat volgens hem ten goede gaat komen voor de markt. Vandaag verloopt echter wel een groot aantal Bitcoin opties, wat nog wel voor korte termijn schommelingen kan zorgen.

Belangrijke opties verlopen vandaag

Vandaag verlopen er 18.474 Bitcoin-opties met een waarde van ongeveer $1,12 miljard. Volgens gegevens van Deribit is de put-call ratio 0,83, wat wijst op een bijna gelijke balans tussen bears en bulls, maar met een lichte neiging naar bearish sentiment. De “max pain” prijs, waar de meeste opties verlies opleveren als de koers daar sluit, is $60.000.

deribit options

Deze week bewoog de koers van Bitcoin vooral tussen $58.000 en $62.000. De markt lijkt kalm met weinig volatiliteit en neutrale verwachtingen, vooral in aanloop naar de Jackson Hole meeting later vandaag. De optiesmarkt voorspelt daardoor voorlopig weinig grote prijsbewegingen.

Niet alleen Bitcoin-opties verlopen vandaag. Er vervallen ook 140.000 Ethereum-opties met een put-call ratio van 0,93 en een “max pain” prijs van $2.625. De totale waarde van deze opties is $370 miljoen. Ethereum handelt momenteel op $2.677 volgens CoinMarketCap, een stijging van 1,4%, en hoopt door te stijgen richting $3.000. Net als bij Bitcoin lijkt de markt af te wachten op de volgende grote beweging.

Saaie markt als voorbode van BTC koersstijging?

Sinds het tweede kwartaal van 2024 schommelt de Bitcoin koers tussen $50.000 en $70.000. Analist Willy Woo denkt dat deze saaie markt aanhoudt totdat speculatieve posities zijn verdwenen. Hij zegt dat de crash in augustus veel leverage heeft weggevaagd, wat volgens hem een “gezonde reset” is. Dit maakt ruimte voor verdere groei.

Volgens Woo moet de markt nog even saai blijven voordat we weer grote stijgingen zien. Hij schat dat we nu ongeveer twee derde van dit proces hebben doorlopen, waarbij de meeste speculatie al is verdwenen.

Woo gelooft dat de cryptomarkt is verschoven van een bearish naar een neutrale fase. Hoewel een nieuwe bull run nog niet in zicht is, lijkt Bitcoin zich langzaam te consolideren, wat de basis kan leggen voor toekomstige groei.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...